Kögel showt bestseller Cargo • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kögel showt bestseller Cargo

Op Transport Compleet in Hardenberg stelt Kögel zijn portefeuille voor de transport- en constructiebranche voor. Van 13 tot 15 maart 2018 kunnen bezoekers bij Kögel, op stand 143 in hal 1, de bestseller Kögel Cargo onder de loep nemen. De tentoongestelde schuifzeiloplegger onderscheidt zich door zijn robuustheid, de uitgebreide standaarduitrusting en de vele individuele uitrustingsmogelijkheden. Naast zijn hoge afwerkingskwaliteit valt de Kögel Cargo ook op door zijn geringe onderhoudskosten en enorme flexibiliteit in het gebruik.

Het zeer solide chassis is door een uitgekiende indeling van de dwarsliggers geschikt voor het vervoer van zware ladingen, voor de meest uiteenlopende soorten wegdek en voor dagelijkse laad- en losopdrachten, ook in moeilijke omstandigheden. Het draagvermogen van de vloer maakt hoge asbelastingen met een heftruck tot 7,2 ton mogelijk. De Kögel Cargo beschikt tevens over een laag eigengewicht en een zeer robuuste opbouw. Dankzij de beide doorlopende dakversterkingsprofielen is bij geopende zijwanden geen ondersteuning door rongen nodig. Het basismodel van de trailer is goed voor een eigengewicht vanaf ca. 6.000 kg. Daardoor is hij uitstekend geschikt voor transporten met een grote nuttige lading. Bovendien is de Kögel Cargo standaard uitgerust met de betrouwbare Kögel KTA-trailerassen. De unieke “dubbele vering” van de KTA uit een zacht schokdempend materiaal en de dissel uit verenstaal verbeteren niet alleen de rijeigenschappen van de opleggers, maar zorgen ook voor verminderde slijtage.

Bij de Kögel Cargo hangen bij geopend dak geen riemen in het laadruim, want deze zijn in het dakvlak geïntegreerd. Hierdoor kunnen de riemen niet achter de lading blijven haken. Voor een optimale ladingzekering zijn naast het geperforeerde stalen Vario-Fix-buitenframe, waarmee de vracht vrijwel traploos kan worden vastgesjord, nog eens 13 paar sjorogen met elk optioneel 4.000 kg trekkracht beschikbaar. Uiteraard beschikt de Cargo over het ladingzekeringscertificaat conform DIN EN 12642 code XL.

De op Transport Compleet 2018 tentoongestelde Cargo laat verder ook nog diverse individuele uitrustingsmogelijkheden zien, waaronder bijvoorbeeld een twaalf millimeter dikke en 2.500 millimeter hoge zeefdrukplaat, die aan de binnenkant van de voorwand is aangebracht voor een hogere kopwandbelasting. Boven de afsluitsteun achteraan is een 720 millimeter lange oprijplaat van traanplaatstaal aangebracht. Verder is het demonstratiemodel uitgerust met verstevigde stalen bumpers voor een betere aanrijbescherming. Als bescherming tegen heftrucks is een acht millimeter dikke, overdwars lopende stalen hoeklijn over de hele breedte aangebracht, alsook een afsluitnokkenbescherming die in het midden van de frameafsluitplaat is gemonteerd. Tot de individuele uitvoering behoren verder nog een gereedschapskist, een aslift voor de eerste as en nog veel meer.

Bij de Kögel Cargo is het volledige voertuigchassis duurzaam tegen corrosie beschermd dankzij de Nano-Ceramic-technologie en de KTL-coating met daarbovenop een UV-deklaag.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer