Kögel toont Cargo Novum in Gorinchem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kögel toont Cargo Novum in Gorinchem

Op Transport Compleet in Gorinchem stelt Kögel zijn leveringsprogramma voor de transport- en constructiebranche voor. Van 4 tot en met 6 september 2018 kunnen bezoekers op Kögel stand B108 de bestseller Kögel Cargo van de NOVUM generatie onder de loep nemen.

Het nieuwe geoptimaliseerde buitenframeprofiel en de verbeterde opbouw maken de Kögel Cargo niet alleen nog robuuster, maar verbeteren ook de bediening in het dagelijkse gebruik. De tentoongestelde schuifzeiloplegger onderscheidt zich door zijn robuustheid, de uitgebreide standaarduitrusting en de vele individuele uitrustingsmogelijkheden. Naast zijn hoge afwerkingskwaliteit valt de Kögel Cargo vooral op door zijn lage onderhoudskosten en een enorme flexibiliteit in het gebruik.

Het zeer solide chassis is door een uitgekiende indeling van de dwarsliggers geschikt voor het vervoer van zware ladingen, voor de meest uiteenlopende soorten wegdek en voor dagelijkse laad- en losopdrachten, ook in moeilijke omstandigheden. Daarnaast heeft de Kögel Cargo een in de basisuitrusting laag eigen gewicht vanaf circa 5.920 kilogram en een zeer robuuste opbouw. Daardoor is hij uitstekend geschikt voor transporten met een grote nuttige lading. Bovendien is de Kögel Cargo standaard uitgerust met de spoorstabiele en betrouwbare Kögel Trailerassen KTA. De unieke “dubbele vering” van de KTA uit een zacht schokdempend materiaal en de dissel uit verenstaal verbeteren niet alleen de rijeigenschappen van de opleggers, maar zorgen ook voor verminderde slijtage.

Bij de Kögel Cargo hangen bij geopend dak geen riemen in het laadruim, want deze zijn in het dakzeil geïntegreerd. Hierdoor kunnen de riemen niet achter de lading blijven haken. Voor een optimale ladingzekering verhoogt het nieuwe buitenframeprofiel de bereikbaarheid van de Vario-Fix sjorpunten in sterke mate. Daarnaast zijn er 13 paar sjorogen beschikbaar met optioneel 4.000 kilogram trekkracht per sjorring. Uiteraard beschikt de Cargo over het ladingzekeringscertificaat conform DIN EN 12642 code XL.

Optioneel beschikt de tentoongestelde trailer op de beurs voor het onbegeleid vervoer per schip en veerboot over een RoRo uitrusting. Die bestaat uit een diagonale versterking van de langsdrager in de voorste hoeken van het chassis, een tien millimeter dikke gesloten glijplaat, een tien millimeter dikke schotelplaat, vier paar sjorogen met 12.000 kilogram testkracht alsmede markeringen volgens DIN EN 29367-2. Twee verticaal lopende rubberen stootbuffers aan de voorkant ter bescherming van de lucht- en lichtconsole, versterkte steunpoten in de Ferry uitvoering met rollen en een tot 2.340 millimeter ingekorte bumper met glijijzers completeren de heavy-duty RoRo uitrusting.

De Kögel Cargo is uitgerust met een Kögel telematicamodule voor trailers. Het telematicapakket Basic registreert gegevens zoals de positie in realtime, de koppelstatus en de EBS-gegevens.

De op Transport Compleet Gorinchem 2018 tentoongestelde Cargo laat verder ook nog diverse individuele uitrustingsmogelijkheden zien, waaronder bijvoorbeeld een twaalf millimeter dikke en 2.500 millimeter hoge houten plaat, die aan de binnenkant van het kopschot is aangebracht ter bescherming van het kopschot. Aan de achterzijde van de vloer is een 720 millimeter lange beschermplaat van traanplaatstaal aangebracht. Het draagvermogen van de vloer is door extra dwarsliggers verhoogd van 7,2 ton (asbelasting van heftruck) tot acht ton. Verder is het demonstratiemodel uitgerust met verstevigde stalen stootbuffers voor een betere aanrijbescherming. Als bescherming tegen heftrucks is een acht millimeter dikke, overdwars lopende stalen hoeklijn over de hele breedte aangebracht, alsook een bescherming voor de deurvergrendeling die in het midden van het achterkader is gemonteerd. Voor een eenvoudige en snelle zekering van het schuifdak in geopende toestand is de Kögel Cargo voorzien van de nieuwe Kögel EasyFix stopper. De Kögel EasyFix stopper houdt het schuifdak niet alleen veilig in positie, maar maakt het tevens mogelijk om het na het laadproces eenvoudig te sluiten zonder de zekering weer te moeten opheffen. Dit systeem verhoogt de efficiëntie en veiligheid bij het laad- en losproces. Tot de speciale uitrusting behoren verder nog een gereedschapskist, led-contourlampen, led-achteruitrijlichten, een TIR-kabel met twee houders, een plankenzeil met verticale aluminium latten en nog veel meer.

Bij de Kögel Cargo is het volledige voertuigchassis duurzaam tegen corrosie beschermd dankzij de Nano-Ceramic-technologie en de KTL-coating met daarbovenop UV-lakwerk.

Rob Schneiders, Director Benelux, Arjan Stolk, Regionale verkoopmanager Nederland, en Dirk Boer, Manager gebruikte voertuigen Benelux, zijn op Transport Compleet aanwezig.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer