Kolomy wint eerste etappe Dakar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kolomy wint eerste etappe Dakar

De snelle Tsjech Martin Kolomy heeft met zijn Tatra van het Buggyra team de eerste etappe van Le Dakar 2017 op zijn naam geschreven. Zijn teamgenoot Ales Loprais werd vierde.

De 1e etappe was een heel korte, snelle, over 39 km van Asuncíon naar Resistencia in Argentinië. Martin Kolomy wilde met zijn Tatra blijkbaar weer snel in het bivak zijn, want hij was met een half uurtje knallen klaar. Ton van Genugten had ook wel zin in een lange avond, want hij was met zijn Iveco Trakker slechts 13 seconden langzamer dan Kolomy. Derde werd Martin van den Brink met zijn Renault Sherpa. Titelverdediger Gerard de Rooy werd vijfde en gaf op de eerste dag 42 seconden toe op etappewinnaar Kolomy. Op de zesde plaats was de eerste Kamaz te vinden, die van Nikolaev. Wuf van Ginkel, de snelle service van Team de Rooy, eindigde op plek 42, op twintig minuten achterstand op Kolomy.

Van Ginkel verloor tijd en vooral veel plaatsen doordat hij vast kwam te zitten in een van de diepe sleuven in het parkoers. “Ik reed half naast het spoor, maar gleed erin en zat hartstikke vast. Jan van de Laar heeft geprobeerd me eruit te trekken, maar het koord brak. Dus toen moest ik wachten op de 6×6.” Dat kostte een kwartiertje, waardoor Van Ginkel aan het eind van de 39 kilometer op de 42ste plaats kwam te staan. “Doodzonde”, vond hij. “Het ging namelijk heel goed. Ik had al twee, drie trucks ingehaald en liep in op Pascal de Baar, dus er zat een uitstekende tijd in. Ik ben er goed ziek van, want die plaatsen inhalen zal niet gemakkelijk zijn. Maar goed, het is niet anders en we zullen morgen stevig aan de bak moeten en het halve veld voorbij zien te gaan zonder nog meer fouten te maken.”

De etappe van dinsdag gaat over 282 geklokte kilometers in een totale etappe van 812 kilometer lang. De trucks rijden van Resistencia naar San Miguel de Tucuman.

Foto’s: Tatra Buggyra Team, Team de Rooy

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer