fbpx Ga naar hoofdinhoud

Komende zaterdag ‘Dag van de Logistiek’ in Gelderland

Logistics Valley organiseert zaterdag 2 juni de Dag van de Logistiek. Bedrijven op drie logistieke hotspots in Gelderland openen hun deuren voor mensen die interesse hebben in een baan of opleiding in de logistiek. Dit is een primeur voor Gelderland, gedeputeerden Connie Biezen, Bea Schouten en Ron Dracht openen deze bijzondere dag op drie locaties. Zij onderstrepen het belang van logistiek voor de provincie Gelderland.

Er zijn drie locaties waar dit plaatsvindt: Bedrijvenpark Bijsterhuizen te Nijmegen, Bedrijventerrein Centerpoort Noord te Duiven en Blokker DC te Geldermalsen. Op de Dag van de Logistiek ervaar je wat logistiek inhoudt en doet. Lokale bedrijven openen hun deuren en laten zien hoe het er in de praktijk aan toegaat. Verder zijn er opleidings- en uitzendpleinen als ook relevante logistieke organisaties en overheden aanwezig die je kunnen helpen met je vragen.

Het aanbod aan activiteiten is heel divers en varieert van met VR-bril op in de huid kruipen van een logistiek medewerker, tot het afleggen van een heftruck parcours. Of neem deel aan een teamgame, ritje van de zaak, of stap in een vrachtwagensimulator. Ook de vrachtauto’s van DAF en Volvo zijn te bekijken. Alle activiteiten vinden

plaats van 10.00 uur tot 16.00 uur en zijn gratis te bezoeken.

Momenteel heerst er grote krapte op de arbeidsmarkt, terwijl er juist veel medewerkers nodig zijn in de logistiek. Logistics Valley faciliteert daarom de samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs om die banen te scheppen. Logistics Valley is een programma van Provincie Gelderland, uitgevoerd door Oost NL. Binnen dit programma wordt gezorgd dat deze drie partijen gaan samenwerken, kennis delen en projecten uitvoeren die bijdragen aan economische versterking van de Gelderse Corridor. Gelderland ligt logistiek gezien zeer gunstig voor Europa en Azië via de weg, het water en de rail. Oost NL zorgt dat Logistics Valley een positie verwerft binnen de logistieke hotspots, zowel nationaal als internationaal.

Logistics Valley werkt samen met onderwijsinstellingen zoals de HAN en ROC’s, maar ook UWV, sociale partners en daarnaast met branches TLN en NDL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer