Koopman hoopt op veel zon • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Koopman hoopt op veel zon

Koopman Car Terminal, een bedrijf van Koopman Logistics Group in het Amsterdamse Westelijk Havengebied, heeft definitief afscheid genomen van aardgas. De oude gasaansluiting heeft plaatsgemaakt 100 procent duurzame stadsverwarming. Daarnaast zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Koopman Logistics Group zet zo een belangrijke, volgende stap in de verduurzaming van het bedrijf.


Koopman Logistics Group is in een snel tempo bezig om de CO2-voetprint van het bedrijf te reduceren. Onder meer door over te stappen op duurzame energie. Per direct is de in Amsterdam gevestigde Koopman Car Terminal ontkoppeld van het aardgasnet en nemen 1240 zonnepanelen en stadsverwarming de energie- en warmtevoorziening over. De omschakeling levert een CO2-reductie op van 590 ton.

“De transitie naar duurzame energie staat hoog op onze agenda én op die van onze klanten”, zegt Managing Director Paul Wortelboer van Koopman Car Terminal. “Daarom kiezen we met volle overtuiging voor stadswarmte en zonnepanelen. Het past binnen onze strategie om waar mogelijk over te stappen naar CO2-neutrale en duurzame energiebronnen.”

De aanpassingen bij de Koopman Car Terminal zijn niet de enige stappen die het bedrijf onderneemt op het gebied van vergroening. Eerder dit jaar installeerde Koopman zonnepanelen bij de vestiging in Noordhorn en voor stadsdistributie maakt Koopman TransMission in Groningen gebruik van een 100 procent elektrische bestelauto. Sinds kort rijden de vrachtwagens van Koopman Logistics Group deels op pure HVO, een synthetische diesel die gemaakt wordt van afval- en reststromen waardoor het CO2-arm is. Het resultaat is 89 procent minder CO2-uitstoot per kilometer dan bij conventionele diesel.

Wortelboer nogmaals: “We zoeken overal in de keten naar manieren om onze bedrijfsprocessen te verduurzamen. Waar mogelijk voeren we aanpassingen door, zoals nu in Amsterdam. Wij zijn overgestapt op led-verlichting en hebben twee wasstraten vervangen door één efficiënte nieuwe wasstraat. Uiteraard vergeten we onze mensen niet: onze chauffeurs krijgen brandstofbesparende rijstijltrainingen. Met deze initiatieven maken we echt meters. En wij gaan door, wij zullen ons blijven inzetten om onze diensten en processen verder te verduurzamen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer