Kroatische tol betalen met UTA • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kroatische tol betalen met UTA

Klanten van UTA kunnen per direct de tol in Kroatië afrekenen via de OBU. Tolbetalingen worden middels een Post Pay-methode via een UTA factuur voldaan. Met de OBU kan 90 procent van het tolwegennet in Kroatië afgerekend worden.

“Kroatië is een belangrijk doorvoerland voor het internationale goederentransport”, aldus Volker Huber, CEO van UTA. “De reden: transportbedrijven die internationaal rijden, dienen het land te doorkruisen indien zij bijvoorbeeld vanuit Zuidoost-Europa naar Centraal- of Noord-Europa rijden.”

Daarom biedt UTA nu ook tolbetaling in Kroatië aan voor bedrijven met voertuigen zwaarder dan 3,5 ton toegestaan totaalgewicht. De daarvoor noodzakelijke ENC-OBU voor voertuigen uit de categorieën III en IV is na een snelle en eenvoudige registratie met de UTA-kaart verkrijgbaar bij de verkooplocaties van het Kroatische tolbedrijf HAC. Dit apparaat kan interoperabel ingezet worden binnen het tolnetwerk van snelwegexploitanten HAC en ARZ. De tolkosten worden berekend aan de hand van het aantal gereden kilometers. Daarbij ontvangen chauffeurs automatisch tot wel 35 procent korting van de exploitant. Daarnaast kunnen de chauffeurs gebruik maken van de tijdbesparende ENC-banen, waarbij ze niet meer hoeven te stoppen bij een tolstation.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer