Ga naar hoofdinhoud

Krone met ProfiLiner vooral op veiligheidstoer

Nog meer dan bij ons is in Duitsland het veilig en goed vastzetten van lading een belangrijk issue. Krone zal op haar stand dan ook laten zien wat er op dat gebied met de ProfiLiner mogelijk is.

Krone ontwikkelde speciaal voor het vastzetten van lading het Multiblock-frame. Daarbij horen verschillende Multiblock-ladingvastzetsystemen, bijvoorbeeld voor lang goed of voor dozen en ander stukgoed. Het stalen Multiblock-frame bevindt zich aan de rand van de vloer en heeft aan beide zijden 130 gaten. Daarin passen de verschillende ladingvastzetsystemen. De lijst is 80 mm breed en 130 mm hoog. De TÜV heeft het systeem getest en vastgesteld dat elke Multiblock-lijst over een lengte van 1500 mm per gat met 2 ton mag worden belast. Daarnaast kan de lijst 13,5 ton schuifkracht opnemen, verdeeld over de gehele breedte.
Voor de ProfiLiner biedt Krone ook het MultiFix-System aan dat speciaal voor staaltransport ontwikkeld werd. Het systeem bestaat onder andere uit dwarsbalken die in de gaten van het Multiblock-frame passen. Op die balken komen rongen te staan. In de lengterichting wordt het staal vastgezet met spanbanden.
Overigens is het kopschot van de ProfiLiner in standaard uitvoering al verzwaard. Volgens recente testen van de TÜV kan het kopschot een gewicht van 31 ton opnemen, uitgaande van een wrijvingscoëfficiënt van 0,5.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer