Ga naar hoofdinhoud

LZV’s nu ook in TLNplanner

Routeplanner TLNplanner heeft vanaf 2 juli een nieuwe functionaliteit: het LZV voertuigprofiel en -wegennetwerk zijn vanaf dat moment beschikbaar in he ​Een langgekoesterde wens van veel vervoerders gaat daarmee in vervulling, zegt TLN op haar website.

Binnen Nederland zijn op dit moment bijna 1.800 LZV’s  in gebruik en dat aantal neemt snel verder toe. Zeker nu binnenkort ook grensoverschrijdend vervoer met Vlaanderen mogelijk wordt. LZV’s mogen enkel met ontheffing rijden op wegen die daarvoor zijn vrijgegeven. Een actueel overzicht van deze wegen is te vinden op de Digitale Wegenkaart Ontheffingen (DWO) via https://dwo.rdw.nl. Deze site, die door de RDW beheerd wordt, is te allen tijde leidend voor waar er wel en niet mag worden gereden.

TLNplanner, een product van PTV Group en TLN, is een professioneel routeplanningssysteem, speciaal ontwikkeld voor de transportsector. Ruim 2.800 TLN-leden maken dagelijks gebruik van de deze planningstool. TLNplanner wordt door een groot aantal brancheorganisaties ondersteund en geeft vervoerders snel inzicht in de meest optimale route en bijbehorende kosten, zoals tolkosten.

Een probleem voor veel LZV-gebruikers is dat er geen koppeling met het LZV-netwerk mogelijk is. Daar is nu een oplossing voor gevonden. PTV Group, TLN en de RDW hebben ervoor gezorgd dat het LZV-voertuigprofiel en het LZV-netwerk voortaan beschikbaar zijn binnen TLNplanner.

Zodra binnen TLNplanner het LZV-voertuig geselecteerd wordt, zal het wegennet dat geschikt is voor LZV’s oplichten in de kaart. Vooralsnog alleen in Nederland, maar het streven is om deze service later ook voor andere landen aan te bieden. TLN is blij met de nieuwe feature in TLNplanner. Het biedt vervoerders nu de mogelijkheid om ook LZV-routes snel en efficiënt te kunnen plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer