MAN en DB Schenker samen in pilot truckplatooning • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MAN en DB Schenker samen in pilot truckplatooning

Logistiek dienstverlener DB Schenker en truckfabrikant MAN gaan in 2018 samen truckplatoons testen op de A9 Autobahn tussen Munchen en Nürnberg. Daarmee hebben beide bedrijven een primeur, want nog niet eerder testen fabrikant en vervoerder platooning met transport in de praktijk.

p_tgx_eot_platooning_dbschenker_man_width_1268_height_470

DB Schenker en MAN ondertekenden maandag een intentieovereenkomst voor de pilot. Die zal eerst truckplatooning inhouden, maar op een later tijdstip ook het laten rijden van zelfrijdende trucks op het bedrijfsterrein van DB Schenker in Nürnberg.

“Ons doel is om de drijvende kracht te worden achter het ontwikkelen van businesscases in deze nieuwe technologie en daarmee onze klanten op weg te helpen”, aldus Jochen Thewes, topman van DB Schenker. “We kunnen samen met onze partner MAN logistieke processen optimaliseren.”

MAN topman Joachim Drees ziet veiligheid als een van de belangrijke voordelen van platooning. “Helaas zijn menselijke fouten nog altijd een van de belangrijkste oorzaken van kop-staart botsingen. Trucks digitaal aan elkaar verbinden is een veelbelovende oplossing voor dit probleem. Maar met platooning is er ook brandstof te besparen en is de infrastructuur efficiënter te gebruiken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer