Nieuw ILT-convenant voor St. van den Brink • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw ILT-convenant voor St. van den Brink

Transportbedrijf St. van den Brink & Zn uit Ermelo en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben vrijdag het handhavingsconvenant voor de 2e termijn ondertekend. Namens ILT werd door de heer Netjes het convenant overhandigd aan de directie van St. van den Brink. De looptijd van het convenant is vijf jaar.

Van links naar rechts Gerrit Jan Mulder, Marius Netjes en Alex van den Brink.

St. van den Brink heeft sinds 2012 een handhavingsconvenant met ILT. Het convenant is nu verlengd over de gehele organisatie voor zowel de vestiging Ermelo als de vestiging Wormerveer. Met dit convenant verplicht St. van den Brink zich te streven te voldoen aan de wet en regelgeving.

Voorafgaand aan deze verlenging van het convenant heeft er een audit plaatsgevonden voor wat betreft de rij- en rusttijden, het voldoen aan de VLG/ADR aspecten voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en de beladingsnormen. Deze audit is namens het ILT uitgevoerd door M.B. Netjes en J.M. Breeuwsma. Hiermee heeft St. van den Brink wederom aangetoond te voldoen aan de criteria voor het convenant.

St. van den Brink is al veel langer bezig met het streven te voldoen aan wet en regelgeving, veiligheid en duurzaamheid. St van den Brink heeft een hoogwaardig MVO beleid en is ISO 9001:2015, BRC en GMP+ gecertificeerd.

De Inspectie Leefomgeving en Transport sluit convenanten af met bedrijven waarvan is gebleken dat zij hun wettelijke verplichtingen streven na te leven. Hierdoor kan de ILT zich meer richten op organisaties en instanties die de naleving wet en regelgeving onvoldoende geborgd hebben.

Binnen het convenant vindt er een jaarlijkse monitoring plaats door ILT en deze richt zich voornamelijk op de bedrijfssystemen, processen, beheersmaatregelen, en het streven te voldoen aan de naleving van wet- en regelgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer