Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe IT-baas voor Waberer’s

Het Hongaarse transportbedrijf Waberer’s heeft een nieuwe IT-topman aangesteld in de persoon van Levente Csöregi. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar Csöregi krijgt wel een bijzondere taak: hij moet de bedrijfs- en logistieke processen van Waberer’s verder optimaliseren. Een belangrijke taak ook, want de IT van Waberer’s is het geheim achter het gigantische succes van het transportbedrijf.

csoregi-leventeCsöregi mag aan de slag gaan met de voorbereiding van het in gebruik nemen van de SAP Transportation module en de aanpassing ervan voor het bedrijf, plus het verbeteren van de veiligheid van ICT-systemen die meer dan 5000 Waberer’s medewerkers gebruiken in heel Europa. De 45-jarige Csöregi is afkomstig van Auchan en werkte eerder bij Coty en Nestlé.

Waberer’s vertrouwt zowel op externe software als zelf ontwikkelde applicaties. Deze mix van IT-toepassingen helpt Waberer’s onder meer om het brandstofverbruik van de 3500 waberers_icteenheden grote vloot te beperken. In de eerste drie kwartalen van 2016 verbruikten de vrachtwagens van Waberer’s gemiddeld minder dan 30 liter diesel op 100 km. De automatisering van de bevrachting van de trucks resulteerde in een beladingsgraad van de Waberer’s vloot van 91,6 procent, volgens Waberer’s zelf boven het Europese gemiddelde. Volgens het transportbedrijf legt haar vloot, waarvan trucks gemiddeld twee jaar oud zijn, dit jaar in totaal drie keer de afstand af tussen de aarde en de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer