Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe LZV’s en dubbeldekker voor Spar

Supermarkt Spar neemt voor de belevering van haar winkels een nieuwe dubbeldekker in gebruik en zet daarnaast ook nog eens twee extra LZV’s in voor het transport tussen het dc in Waalwijk en de nieuwe hub in Heerenveen. In 2017 zette Spar ook al twee LZV’s in voor de distributie naar de winkels in het hoge noorden.


Het gebruik van de dubbeldekker is in de afgelopen periode uitvoerig getest met twee huur dubbeldekkers. Negentig procent van alle locaties konden moeiteloos worden bereikt. De Spar dubbeldekker kan 75 rolcontainers tegelijk vervoeren terwijl een normale Spar trailer maar 48 rolcontainers kan meenemen. De dubbeldekker kan gekoelde (bovendek) en ongekoelde (boven- en onderdek) ladingen vervoeren.

Door de stap te maken naar de extra LZV’s en dubbeldekker kunnen er meer rolcontainers worden vervoerd en daarmee worden extra kilometers, brandstof en chauffeursuren bespaard. Het groene karakter van de Spar in het logo komt door de inzet van de dubbeldekker extra goed naar voren. Het milieu vaart wel bij deze voor Spar nieuwe vorm van distribueren, minder brandstof is natuurlijk ook minder CO2!

De vrachtwagens worden geleverd en gereden door Peter Appel in opdracht van Spar. Uiteraard zijn de wagens te herkennen aan de moderne look & feel van Spar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer