Nieuwe, veilige zone bij Calais beloofd • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe, veilige zone bij Calais beloofd

Frankrijk en Groot-Brittannië gaan een nieuwe beveiligde zone van 230 voertuigen bij Calais bouwen die verstekelingen moet weren uit opleggers. Dat heeft Theresa May, de Britse minister van Binnenlandse Zaken dinsdag in het parlement gezegd.

Calais problemen chaos 1May schetste dat in minder dan een maand tijd meer dan 8000 immigranten zijn tegengehouden die vanuit Calais illegaal naar Engeland probeerden te komen. De meesten proberen dat door wachtende opleggers open te breken en zich erin te verschuilen. Ook springen regelmatig verstekelingen op vrachttreinen voordat die de Kanaaltunnel binnenrijden.

Voor Calais stonden de laatste weken nog veel langere files dan normaal, doordat boze werknemers van een ferrydienst de haven blokkeerden. Ze zijn boos omdat het bedrijf Eurotunnel de ferrydienst tussen Calais en Dover verkoopt aan concurrent DFDS.

Dat gaat ten koste van veel banen, vrezen ze. Maar ook zonder acties van havenarbeiders is er op grote schaal illegale immigratie van Calais naar Dover. Enkele duizenden vluchtelingen kamperen in de omgeving van Calais om hun kans af te wachten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer