Ga naar hoofdinhoud

Onderzoek naar ontwikkeling vak transportplanner

Naar schatting zijn er binnen Nederland rond de 12.000 transportplanners werkzaam. En deze groep groeit. De hoeveelheid transportbewegingen neemt toe waardoor de werkdruk voor de transportplanner ook nog eens toeneemt. Daar komt nog bij dat een transportplanner door snelle digitalisering van zijn vakgebied veel nieuwe kennis moet vergaren. Evofenedex start een onderzoek naar de ontwikkeling van het vak transportplanner.

Deze trends en ontwikkelingen geven het vak transportplanner de nodige extra diepgang en brengen nieuwe eisen met zich mee. De hoogste tijd dus om te vragen wat de transportplanner daar zelf van vindt. In een grootschalig landelijk online onderzoek nodigt Evofenedex transportplanners daarom uit om te duiden waar het met vakgebied naar toe gaat. Elke deelnemer ontvangt bovendien de unieke Evofenedex- powerbank.

Na jarenlange krimp, als gevolg van de economische crisis, neemt sinds 2015 het aantal banen in de transport en logistiek weer toe. Het UWV rekende in het voorjaar nog op een groei van in totaal 12.000 arbeidsplaatsen dit jaar en volgend jaar. Zo is de transportplanner inmiddels volgens het UWV zelfs een kansberoep. Dit zijn beroepen waar de kans op werk gemiddeld is of hoger is.

Klik hier om mee te doen aan het onderzoek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer