Onderzoek naar truckcabines en -klimaat van start • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Onderzoek naar truckcabines en -klimaat van start

Vanaf woensdag 21 maart worden er op verschillende grotere truckstops interviews met vrachtwagenchauffeurs afgenomen voor een onderzoek naar slaapcabines en het leefklimaat in trucks. Dat gebeurt op initiatief van FNV, CNV en het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

De interviews gaan over de mogelijke problemen die chauffeurs ervaren van aangepaste (verkleinde) slaapcabines en hoge temperaturen in de cabine. Bijvoorbeeld tijdens de nachtrust. De slaapcabine wordt ook opgemeten. Op verzoek van FNV, CNV en het Sectorinstituut Transport en Logistiek nemen Pim van Dorst en Bas van Leeuwen van het onderzoeksbureau vhp human performance de interviews af.

Deelnemen?
De interviews zullen plaats vinden vanaf woensdag 21 tot eind maart plaats op verschillende truckstops, waaronder Hazeldonk en de Tweede Steeg in Amersfoort.

Met de resultaten kunnen verantwoordelijke functionarissen voor het wagenpark betere keuzes maken in aanschaf van toekomstige vrachtwagens. Daarnaast kunnen de vakbonden met de resultaten van dit onderzoek besluiten of nieuw beleid noodzakelijk is.

Nu is er in het verleden heel vaak onderzoek gedaan naar truckcabines. Vakbladen als TTM.nl participeren vaak in bijvoorbeeld de Cabtest, waarvan hier nog een recent exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer