Ga naar hoofdinhoud

Orgafert in zee met Data2Track

Sinds medio 2015 is het voor alle voertuigen verplicht te voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving m.b.t. het vervoer van vaste mest. Orgafert, een van de grootste partijen in de markt voor het vervoer van vaste mest had in eerste instantie gekozen voor een oplossing van een andere aanbieder, maar heeft uiteindelijk toch gekozen alle voertuigen te voorzien van de AGR Cockpit van Data2Track. De logistieke dienstverlener organiseert het complete traject van laden tot en met de afzet in zowel binnen- als buitenland (voornamelijk België en Duitsland). Jaarlijks levert Orgafert ongeveer 450.000 ton mest aan de verbrandingscentrale BMC Moerdijk voor de opwekking van energie.

Planning Orgafert v1.0De AGR Cockpit is een systeem dat de verplichte registratie van meststoffen combineert met diverse boordcomputer functies, waaronder een berichtenmodule, track & trace systeem, navigatie en een voor Orgafert om maat gemaakt planningsmodule. Alle transportopdrachten worden in een back-office systeem aangemaakt en vervolgens naar de planningsmodule van Data2Track gestuurd. Via Fleetcontrol, de webportal van Data2Track is de status van elk transportmiddel en opdracht te volgen. Zodra een opdracht is afgerond, vindt er een terugkoppeling plaats naar het back-office systeem, waar alle gegevens volledig automatisch worden verwerkt.

“Orgafert heeft gekozen voor de AGR Cockpit van Data2Track, omdat het systeem prima voldoet aan de door de overheid gestelde eisen en daarnaast de mogelijkheid biedt om eigen invulling te geven aan de overige onderdelen van het totale pakket”, aldus Ad van Schijndel, directeur van Orgafert.

Planning Orgafert v1.1Door de goede ondersteuning vanuit Data2Track, de flexibiliteit van het naar eigen inzicht kunnen inrichten van de planningsmodule en de koppeling met het eigen back-office pakket is de opstartfase naar volle tevredenheid afgerond volgens Van Schijndel.

“Ook Data2Track is tevreden over de geleverde oplossing voor Orgafert. Na de eerste gesprekken wisten we dat Orgafert niet alleen op zoek was naar een AGR GPS systeem dat voldoet aan de wet- en regelgeving, maar ook naar een systeem die kon voldoen aan al hun overige eisen, zoals de ritlijstkoppeling en geïntegreerde planningsmodule”, aldus Rob Bouwer, commercieel directeur van Data2Track.

Orgafert afbeeldingHet is voor Orgafert belangrijk dat Data2Track actief blijft meedenken, een snelle response behoudt vanuit de backoffice en ook buiten kantooruren bereikbaar blijft voor ondersteuning. Aangezien Orgafert naast het eigen wagenpark ook gebruik maakt van het vervoer van derden heeft Data2Track het systeem zo ontwikkeld dat collega vervoerders (met een AGR Cockpit) snel en makkelijk kunnen worden geïntegreerd, zodat ook deze transportopdrachten volledig automatisch worden verwerkt en afgehandeld. Zodra het voertuig de Orgafert opdracht heeft afgerond, verdwijnt het voertuig weer uit beeld en is het niet meer te volgen op Fleetcontrol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer