Petronas wapent met ViscGuard tegen ongeplande stilstand • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Petronas wapent met ViscGuard tegen ongeplande stilstand

Olie-en smeermiddelengigant Petronas Lubricants International introduceerde onlangs haar nieuwe olie Petronas Urania met ViscGuard. Deze nieuwe olie moet vooral vuilafzetting in de motor tegengaan en daardoor ongeplande stilstand helpen voorkomen.

orsini_rechtsPetronas organiseerde begin juni in het Verenigd Koninkrijk het introductie-evenement voor Petronas Urania ViscGuard. Daarbij waren vele (potentiële) klanten aanwezig. “Een groots opgezet evenement ja, want we geloven echt in de bedrijfsautosector. Er was veel interesse in ons nieuwe portfolio, ook al zijn we met Urania dan al best goed bekend. Maar het was goed om te laten horen, en die behoefte hebben we ook echt, dat Petronas klaar is voor de allernieuwste range bedrijfsauto’s, met bijzonder moderne technologie. Ja, dan bedoel ik ook Euro 6 motoren natuurlijk”, aldus Alessandro Orsini, hoofd regio Europa van Petronas (rechts op de foto).

Petronas weet dat ongeplande stilstand voor transportbedrijven bijzonder ongewenst is. Extra kosten en reputatieverlies liggen op de loer. Petronas richt zich met de nieuwe Urania range vooral op het schoonhouden van olie en motor. De afzetting van vuil op injectoren, de verbrandingskamer en andere onderdelen is een bekend maar volgens Petronas onderkend probleem. Roetdeeltjes kunnen als residu achterblijven op onderdelen maar ook in de olie. Daar kan het gaan klonteren en groter residu vormen. Bijzonder slecht voor de motor, zo weet Petronas. 3 Image_PETRONAS Urania GoldZonder aandacht ervoor kan er motorschade ontstaan. ViscGuard zorgt ervoor dat residu niet kan gaan klonteren en zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie optimaal is en blijft, zodat ook de motor zelf beter beschermt is tegen slijtage. Onderzoeken hebben volgens Petronas uitgewezen dat Urania met ViscGuard tot 89 procent beter presteerde als het gaat om de olieviscositeit goed te houden in situaties met veel vuilafzetting. Ook de opbouw van roet werd met 50 procent verminderd.

Iveco is een belangrijke partner voor Petronas. “Dat is een lange, historische relatie. Mede dankzij hen zijn we op veel markten binnengekomen”, aldus Orsini. Maar met het nieuwe Petronas Urania ViscGuard wil Petronas ook bij andere OEMS de banden verder aanhalen. “We praten natuurlijk permanent met andere fabrikanten om samenwerkingen aan te gaan. Met Mercedes-Benz hebben we dat natuurlijk al op het gebied van personenauto’s. Met het nieuwe portfolio willen onze aantrekkelijkheid voor fabrikanten. Ons Europese marktaandeel bedraagt nu vijf procent, onze ambitie is om dit in vijf jaar tijd te verdubbelen. Niet alleen door excellente producten, maar ook door dienstverlening aan klanten. We gaan hier bijvoorbeeld een research & development center bouwen in Europa. Dat geeft wel aan dat we Europa als markt zeer serieus nemen”, aldus Orsini.

TTM2016_2_20_24_derooy_foto4In Nederland kennen we Petronas misschien vooral van de truck van Gerard de Rooy. “Het succes met Gerard de Rooy en zijn naamsbekendheid is ook een voorbeeld van de goede samenwerking met Iveco. De Benelux-markt is belangrijk voor ons: ons hoofdkantoor bevindt zich België en we hebben er ook een blending plant, waar we onze nieuwe producten ook gaan produceren. Ons doel voor de Benelux is te groeien in het wegtransport. België en Nederland zijn belangrijk in het Europese wegtransport. In Nederland hebben we nu 3 procent marktaandeel, maar ook daar willen we flink in groeien.”

In Groot-Brittannië heeft Petronas in samenwerking met Alltruck werkplaatsen opgezet. Die zijn echt voorzien van het Petronas-merk. Orsini: “We hebben plannen om een dergelijke opzet, maar dan met lokale partners, ook op te zetten in Nederland. We zijn nu bezig om die partners te vinden. Want het moet wel een partner zijn die de doelstellingen van Petronas begrijpt en helpt om voor Petronas ‘brand awareness’ te creëren. Nee, ik kan nog geen namen van partners noemen.”

Petronas is momenteel bezig om haar marketing- en salesmensen te trainen voor de marktintroductie van de nieuwe Urania-range. Petronas werkt in Benelux in totaal met 85 personen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer