Ga naar hoofdinhoud

Peugeot wil Gefco verkopen aan Russen

PSA Peugeot Citroën praat met het Russische staatsspoorbedrijf RZD over het afstoten van zijn logistieke dochter Gefco.

GefcoDe verkoop van het belang van 75 procent moet het kwakkelende autobedrijf ongeveer 800 miljoen euro opleveren, zo maakte het donderdag bekend.

Peugeot, dat kampt met sterk afnemende verkopen in met name Europa, wil zijn financiële situatie verbeteren door onder meer 1,5 miljard euro op te halen met de verkoop van bezittingen. Ook neemt het bedrijf ingrijpende besparingsmaatregelen, waardoor in Frankrijk zeker 8000 banen verloren gaan.

In de eerste helft van 2012 leed Peugeot een verlies van 819 miljoen euro, na een winst van 806 miljoen euro een jaar eerder. De omzet daalde tot 29,6 miljard euro. Vooral de autotak was debet aan de dieprode cijfers.

Een onderzoeksrapport in opdracht van de Franse regering veegde onlangs de vloer aan met de manier waarop het bedrijf de afgelopen decennia is geleid. De onderzoeker sprak van een aaneenschakeling van strategische blunders. Hij zei dat Peugeot nog dieper zal moeten snijden en om ook op de lange termijn te overleven een sterke internationale samenwerkingspartner moet zoeken.

Gefco heeft wereldwijd 9400 mensen in dienst en realiseerde vorig jaar een omzet van 3,78 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer