Ga naar hoofdinhoud

Pharma-Sprinters voor Rutges Cargo

Afgelopen week heeft Rutges Cargo Europe twee nieuw ontwikkelde voertuigen voor Express Pharma Transport in gebruik genomen. Om nog beter in te kunnen spelen op de actuele en toekomstige vraag in de markt en op basis van specifieke klantwensen is er geïnvesteerd in een compleet nieuw voertuigconcept.

IMG_8219Naast LTL en FTL services voor een groot aantal farmaceutische producenten en verladers biedt Rutges Cargo Europe al een groot aantal jaren Express Pharma Transport aan met speciaal geconfigureerde koelbussen. Deze voertuigen worden in heel Europa (jaarkilometrage circa 150.000 km) ingezet voor het transport van gevoelige producten, waarbij de laadruimte gekoeld en verwarmd, of een combinatie hiervan, kan worden. Afhankelijk van het type transport worden deze voertuigen met een enkele of dubbele bemanning ingezet. Tijdens de rit wordt de temperatuur en de actuele positie van het voertuig continue gemonitord door de planning van Rutges Cargo Europe en door een externe controlroom.

De ruime ervaring met het vorige voertuigconcept heeft Rutges Cargo Europe, in combinatie met klantspecifieke wensen en zichtbare markttrends doen besluiten om een nieuw voertuigconcept te ontwikkelen. Hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid stonden hierbij centraal, waarbij het tevens de uitdaging was om een optimalisatie van de TCO (total cost of ownership) te realiseren. De basis voor de voertuigen is een Mercedes Sprinter 316 Euro 6 chassis/cabine, voorzien van alle opties om snel, comfortabel en veilig lange afstanden dubbelbemand te kunnen rijden. Van Eck Carrosserieën in Lexmond heeft speciaal voor deze voertuigen een hoog geïsoleerde laadbak gebouwd, die en FRC en voor pharma transport gecertificeerd is. De laadbak is voorzien van een Carrier Pulsor 400 koelmachine, die ruim voldoende capaciteit heeft  om de laadruimte te koelen of verwarmen in de range -25 tot +25 graden Celsius, ongeacht de buitentemperatuur. Na opbouw zijn de voertuigen GDP gemappt, wat inhoudt dat de voertuigen op meerdere temperaturen zijn onderworpen aan een duurtest, waarbij de temperatuur in de laadruimte door meerdere sensoren is geregistreerd. De uitstekende resultaten van deze mapping bevestigen dat deze voertuigen voldoen aan de hoogste eisen ook onder extreme omstandigheden.

IMG_8326 (Medium)In de eindfase van de opbouw zijn de voertuigen voorzien van de modernste telematica, temperatuur monitoring en veiligheidssystemen, waardoor voldaan wordt aan alle eisen van GDP en TAPA TSR-1. Beide normeringen zijn voor Rutges essentieel in deze specifieke markt. Deze systemen maken het mogelijk dat direct na aflevering van de zending de POD ingescand kan worden en samen met een rit- en temperatuurrapport beschikbaar is voor zowel de klant als de ontvanger.

Joris van der Wansem (Operations Director Rutges Cargo Europe): “We gaan met dit concept het verschil maken, doordat we na circa drie jaar de complete carrosserie en koelmachine over kunnen zetten op een nieuw chassis. In de opbouw is hiermee rekening gehouden, waardoor de overbouw zeer snel en dus efficiënt te realiseren is. Hierdoor resulteert rekening houdende met een hoge initiële investering een interessantere TCO over een looptijd van zes jaar. In combinatie met de zeer goede testresultaten zijn we ervan overtuigd, dat we een geslaagd concept hebben ontwikkeld. De eerste twee voertuigen zijn nu in gebruik genomen en zodra de eerste praktijkbevindingen in lijn blijken te liggen met onze hoge verwachtingen, zullen extra voertuigen aan de vloot worden toegevoegd.”

Vincent van’t Schip (Managing Director Rutges Cargo Europe): “Wij zijn trots op dit nieuwe concept, waarbij we in samenspraak met onze leveranciers een combinatie hebben gemaakt van high tech componenten. Dit voertuig toont aan dat je als koploper in de markt moet blijven innoveren en je bedrijfsstrategie op de toekomst moet afstemmen. Als je dan constateert dat er geen concept beschikbaar is wat aan de wensen en eisen voldoet, dan moet je ervoor kiezen om zelf een nieuw concept te ontwikkelen, waardoor we opnieuw voorsprong op andere aanbieders in de markt realiseren.”

Eén reactie op “Pharma-Sprinters voor Rutges Cargo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer