Ploeger werkt intensief samen met Bliston • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ploeger werkt intensief samen met Bliston

Ploeger Logistics en Bliston Packaging zijn onlangs gestart met een intensief samenwerkingstraject. De producent van kunststof verpakkingen doet internationaal zaken en weet dat logistiek een hoofdrol speelt in hun klanttevredenheid. In het nieuwe logistieke partnership speelt flexibiliteit en de human touch een belangrijke rol. Ploeger en Bliston hebben een intensieve relatie als het gaat om expeditie, groupagevervoer en warehousing.

Joël de Bree, supply chain manager bij Bliston, werkt nauw samen met Ploeger. In deze samenwerking is flexibiliteit heel belangrijk. “Onze klanten zitten in de food- en non-foodsector. Wanneer een van onze klanten een onverwacht verpakkingstekort heeft, willen wij die klant snel kunnen bedienen. De afgelopen maanden heeft Ploeger al laten zien prima mee te kunnen schakelen met dat soort vragen. Niet in de laatste plaats omdat Harderwijk en Nijkerk dichtbij elkaar liggen.”

De producent van kunststofverpakkingen groeide de afgelopen jaren sterk. Daardoor was het mogelijk om VKI Thermoform, een bedrijf dat ook kunststof verpakkingen produceert, uit Lelystad over te nemen. Dit zorgde voor extra productiecapaciteit en gaf de mogelijkheid om een andere logistiek partner in te schakelen. Diede Paauwe, manager Customer Relations bij Ploeger: “Ploeger ontzorgde VKI Thermoform ook al voor de overname door Bliston. Echter, Ploeger en Bliston kenden elkaar echter nog niet. Intussen kreeg Bliston een nieuwe klant in Zwitserland, die eenmaal per week een volle vrachtwagen verpakkingen nodig had. Op basis van de ervaringen met VKI Thermoform kwam Ploeger ook bij Bliston in beeld. Ons logistieke concept én de persoonlijke manier van zakendoen met één vaste contactpersoon gaf de doorslag.”

De samenwerking tussen Bliston en Ploeger bestaat nu een aantal maanden en De Bree is positief: “Waar we iedere keer weer achterkomen, is dat onze klanttevredenheid toeneemt als we naast een goed product ook ons logistieke proces punctueel neerzetten. Dat maakt een partnership met een logistiek dienstverlener een must! Naast die expeditieklus naar Zwitserland gebruiken we ook het Ploeger-warehouse voor opslag en bedienen we via het groupage vervoer van Ploeger onze klanten in de Benelux. Handige bijkomstigheid is het EDI-systeem, waarmee Ploeger elektronisch orders verwerkt. Ploeger laat volop zien flexibel mee te kunnen schakelen met de vragen die wij krijgen van onze klanten.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer