Plus verduurzaamt wagenpark met dubbeldekstrailers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Plus verduurzaamt wagenpark met dubbeldekstrailers

Plus Supermarkten heeft al twee Lean & Green sterren maar wil dolgraag een derde. Daarom streeft Plus ernaar de impact van haar bedrijfsvoering op het milieu zoveel mogelijk te beperken. De nieuwste stap is de aanschaf van 10 dubbeldekstrailers.

De winkels van Plus zijn al klimaatneutraal, en op lokaal niveau worden er stappen gezet met de inzet van elektrische bezorgauto’s, voorzien van koeling op zonne-energie.

Plus werkt actief samen met leveranciers en logistiek dienstverleners om de keten te optimaliseren en de CO2-uitstoot te verminderen. Deze ketensamenwerking heeft ervoor gezorgd dat er mooie optimalisatieslagen zijn gemaakt. Zo heeft de intensivering van het retourladen van goederen bij leveranciers geleid tot een forse CO2–reductie. Optimalisatie van het inter-distributienetwerk heeft ertoe geleid dat de goederentransport vanuit het distributiecentrum fors is afgenomen en daarmee de CO2-uitstoot.

Vanaf begin dit jaar heeft de supermarktketen 10 nieuwe dubbeldektrailers rondrijden. Hierdoor hoeft Plus flink minder vrachtwagens in te zetten en is het aantal ritten te reduceren. Dit zijn dus flink wat minder kilometers met brandstofbesparing en CO2-reductie tot gevolg.

2 reacties op “Plus verduurzaamt wagenpark met dubbeldekstrailers

  • NABOTH CORNELIS VAN LUIJK

    heeft men de oude dubbeldekkers van AH gekocht, dat was toen niet zo n succes.

    1. hj

      Cornelus . die oude van AH waren anderen . die hadden op de “zwaan “de koelmotor en laden alleen in het lage deel . Inderdaad geen succes . de getoonde trailers zijn nieuw en de zelfde als COOP en Action mee rijden .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer