Politie beboet 34 cabinekampeerders • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Politie beboet 34 cabinekampeerders

De Duitse politie heeft geen moeite met de handhaving op het verbod op cabinekamperen in het weekend. Afgelopen zondag beboette de politie van Südhessen 34 Oost-Europese chauffeurs van een en hetzelfde transportbedrijf.

BAG controle
foto ter illustratie

De politie had een tip gekregen dat chauffeurs op het Rasthof Bensheim nabij het gelijknamige plaatsje aan de A5 hun 45 uurs rust aan het doorbrengen waren. Bij controle troffen de handhavers op het parkeerterrein meerdere chauffeurs aan die gezeten onder de geopende motorkap hun middagmaal nuttigden. Deze chauffeurs gaven aan daar hun weekendrust door te brengen, iets dat in Duitsland al langer verboden is.

De chauffeurs, 34 in totaal, behoorden allemaal tot hetzelfde transportbedrijf uit Baden-Württemberg. De chauffeurs zijn allemaal uit Oost-Europa afkomstig en hadden in Duitsland geen vaste woon- of verblijfplaats. De politie legde alle chauffeurs een boete op van volgens de politie ‘vier cijfers lang’, wat betekent dat de transporteur in dit geval een geldboete krijgt toegestuurd van minimaal 34.000 euro.

In Nederland gaat de ILT handhaven op cabinekamperen in het weekend vanaf 1 februari.

2 reacties op “Politie beboet 34 cabinekampeerders

 • Jan

  dat zeggen ze nu dat ze gaan controleren maar ik heb al gehoord dat ze op bewaakte parkeerplaatsen niet gaan kijken dus het zal net als de rest van wat ze beloven weer wel op een sisser aflopen met die regering die we nu hebben ik weet niet hou het is afgelopen is met die friezen die dat anti zwartepiet tuig tegen hebben gehouden maar toen de politie zelf hetzelfde deed hebben ze niets gezegd dus beloven van alles maar dan houdt het ook op

 • Willem

  Er blijft niets anders over dan te betalen

  Het is practisch onmogelijk om parkeerruimte te vinden voor de auto’s en in welk hotel zit men te wachten op deze mensen ??

  Wie houdt toezicht op de auto’s ?
  De politie in belgie wordt al aangevallen door ??
  In Frankrijk wordt gestolen wat los en vast zit en wij moeten ons aan de wet houden

  Veiligheid gaat boven alle wetten !!!
  Als mijn veiligheid niet gegarandeerd kan worden als ik op een verlichte parking in een afgesloten cabine lig te slapen waarvoor ook nog eens grof tol geheven wordt

  Dan neem ik het recht zo te werken dat ik geen prooi wordt van dat tuig

  Wie mij in het ongelijk stelt zal ik vertellen waar nog vacatures zijn

  Net als heel veel andere grijzen en kalen ben ik er klaar mee !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer