Politie boekt succes in strijd tegen ladingdiefstal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Politie boekt succes in strijd tegen ladingdiefstal

Het projectteam ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft dinsdag vijf aanhoudingen verricht in een onderzoek naar ladingdiefstallen. Tijdens een actiedag zijn zeven locaties in Eindhoven, Veldhoven en Geldrop-Mierlo en Best doorzocht.

politie_zwaailichtNaar aanleiding van een onderzoek naar ladingdiefstallen zijn op 13 september zes woningen en één loods in Eindhoven, Veldhoven, Geldrop-Mierlo en Best doorzocht. Dit gebeurde onder leiding van een rechter-commissaris van het arrondissement Den Bosch. Tijdens deze actie van het projectteam ladingdiefstallen van de BRZN zijn vijf verdachten aangehouden. Het gaat om drie Eindhovenaren van 61, 30 en 29 jaar, een 21-jarige man uit Veldhoven en een 42-jarige inwoner van Mierlo. Tijdens de doorzoekingen zijn diverse goederen aangetroffen die van ladingdiefstal afkomstig zijn. Een geldhond van de Douane is tijdens de actie ingezet. Deze speurde in de panden duizenden euro’s op. In de loods troffen de agenten een busje aan. Dit, evenals de andere aangetroffen goederen en het geld, is in beslag genomen voor verder onderzoek.

De twee Eindhovenaren van 30 en 29 jaar en de 21-jarige man uit Veldhoven worden verdacht van betrokkenheid bij het stelen van ladingen uit geparkeerde vrachtwagens op parkeerplaatsen voornamelijk in Limburg en Noord-Brabant. De 61-jarige Eindhovenaar en de 42-jarige man uit Mierlo zijn aangehouden op verdenking van heling van de gestolen goederen. Om bij de ladingen te komen werden de zeilen van de vrachtwagens opengesneden. De gestolen goederen zijn uiteenlopend van aard en variëren van elektronica en gereedschappen tot rookwaren. De diefstallen en pogingen daartoe vonden in het afgelopen half jaar plaats, veelal op parkeerplaatsen langs snelwegen.

Het vijftal is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Met de aanhouding van deze groepering denkt de politie een groot aantal ladingdiefstallen te hebben opgelost. De politie sluit meer aanhoudingen binnen dit onderzoek niet uit.

Tijdens de actiedag werd het projectteam ladingdiefstallen ondersteund door medewerkers van de diverse clusters van de BRZN, de Politie Brabant Zuid-Oost, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Douane. Ruim 70 agenten zijn hierbij ingezet vandaag. Ook de Belastingdienst is betrokken bij dit onderzoek en was stand-by tijdens de actiedag.

In het begin van dit jaar hebben de BRZN, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie (OM) een convenant ondertekend met als doel een optimale integrale samenwerking in de aanpak van transportcriminaliteit te realiseren. Het convenant biedt ruimte om onderzoeksgegevens- en informatie onderling uit te wisselen. Hierdoor ontstaat een beter inzicht in de aard en omvang van de problematiek en kan zowel strafrechtelijk als fiscaal daadkrachtig opgetreden worden. De partijen die het convenant ondertekenden zijn de Belastingdienst regio Limburg, regio Oost-Brabant, regio Zuid-West, het OM en de BRZN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer