PontMeyer en Jongeneel versterken planning met Ortec • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

PontMeyer en Jongeneel versterken planning met Ortec

PontMeyer en Jongeneel streven allebei naar 100 procent klanttevredenheid en zien het optimaliseren van de transportplanning als een belangrijke actie om dat te realiseren. Beide bedrijven wilden dan ook de verouderde transportplanningssoftware vervangen en de processen verbeteren. Dankzij samenwerking tussen de bedrijven en de producten van Ortec  kunnen zij kiezen voor een moderne oplossing met een grotere planningshorizon, probleemsignalering, betere routes, leveringen en klantenservice.

pontmeyer_ronald-van-hekezenAl enige jaren wilde Ronald van Hekezen, Logistiek Directeur PontMeyer, de transportplanning verbeteren. Hij stelde een projectgroep samen en zocht een oplossing: “Wij bezochten bedrijven en beurzen en spraken met softwareleveranciers. Er was van alles mogelijk, maar alle aantrekkelijke software was simpelweg te duur voor een workload van 50 vrachtwagens per dag.” Vanuit zijn ervaringen met Zeeman en Hema, had Ronald van Hekezen positief kennisgemaakt met logistieke oplossingen van Ortec: “Ortec valt positief op, omdat zij het neusje van de zalm op het gebied van transportplanning bieden, maar ook oog hebben voor alle gerelateerde processen.”

In juni 2015 nam PontMeyer de aandelen van Deli Building Supplies over, waaronder Jongeneel. Timber and Building Supplies Holland ontstaat, de verschillende bedrijven behouden echter hun zelfstandige positie op de markt, inclusief de handelsnamen. Toch is er een goede samenwerking achter de schermen en bij kennismaking met de nieuwe logistieke collega’s bleken de ambities hetzelfde: tijdig transporteren en leveren naar de volle 100 procent tevredenheid van klanten. Ronald van Hekezen zegt hierover: “Bij Jongeneel werd al getest met track & trace om transporten online vrachtwagen_op_dijk_lrvia GPS te volgen. Dankzij de fusie hadden meer bedrijfsonderdelen baat bij een nieuwe oplossing. Na overleg bleek dat Ortec Routing and Dispatch alle gewenste functionaliteiten biedt die wij willen, zo kozen wij samen de gewenste oplossing.”

Gezamenlijk rijden er 100 vrachtwagens voor PontMeyer en Jongeneel die 12 keer per dag stoppen om 1.200 leveringen te verzorgen. Het transport besteden zij uit aan tien huisvervoerders, die met verschillende boordcomputersystemen werken. Ook dat probleem is opgelost vertelt Ronald van Hekezen: “Straks hebben de transporteurs alleen een smartphone met app en data-abonnement nodig. Via de app ontvangen de transporteurs de rit, is de vrachtwagen te volgen en kan de chauffeur af laten tekenen. Begin 2017 starten wij met de nieuwe werkwijze in Heerenveen, waarna de overige distributiecentra van PontMeyer aan de beurt zijn. Bij Jongeneel implementeren wij eerst SAP, daarna gaan de dertien distributiecentra met de transportplanningssoftware werken.”

Alle wensen van PontMeyer en Jongeneel gaan in vervulling dankzij de tansportplannerssoftware. “Met de nieuwe werkwijze kunnen wij routes optimaliseren en vooruitkijken, waardoor wij tijdig de knelpunten zien, om ze te voorkomen. Wij gaan centraal plannen voor meer overzicht en efficiëntie. Ook de koppeling met SAP is beter, waardoor orderverwerking vaker plaatsvindt dan voorheen.” Voor de toekomst ligt er nog een aantal voordelen in het verschiet: “Op termijn weten wij dankzij track & trace wanneer de vrachtwagens arriveren, zodat wij klanten tijdig kunnen informeren als onverhoopt de afspraak verandert. Al met al zijn deze verbeteringen grote stappen voorwaarts in het streven naar 100 procent klanttevredenheid”, concludeert Van Hekezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer