Porsche neemt PTV over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Porsche neemt PTV over

Porsche heeft woensdag de PTV Group overgenomen. De softwareleverancier, groot in applicaties voor transport en logistiek, kostte Porsche Automobil Holding 300 miljoen euro.

Porsche zegt veel groeipotentieel te zien in de optimalisatie van de stroom van mensen en goederen. De overname helpt PTV om te blijven groeien. Vincent Kobesen, CEO van PTV Group (rechts op de foto), verwelkomt de overname dan ook. “Deze overname helpt ons onafhankelijk te blijven en onze doelen voor de komende jaren te behalen. Omzet en rendement groeiden de afgelopen jaren fors bij PTV. Afgelopen boekjaar behaalde PTV een omzet van 93 miljoen euro. Kobesen kan overigens gerust gaan slapen want alle managementfuncties bij PTV blijven gehandhaafd.

PTV is in de transportsector bekend van bijvoorbeeld planning en TMS, maar het is ook sterk in traffic simulation. Meer dan 2.500 steden gebruiken daartoe software van PTV. Onder meer bij de Olympische Spelen in Londen werd software van PTV gebruikt om alle verkeer in goede banen te leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer