Ga naar hoofdinhoud

PTV Group en IRU willen Europese standaard voor routeplanning

Een nieuw partnerschap tussen de mondiale transportorganisatie IRU en de softwareontwikkelaar PTV Group richt zich op het ontwikkelen van dé nieuwe standaard voor routeplanning binnen en buiten Europa.

TLNplanner2015Het partnerschap is ontstaan naar aanleiding van de succesvolle samenwerking tussen Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de PTV Group. Uit dit partnerschap is de routeplanner genaamd TLNplanner ontstaan die al 20 jaar de standaard is voor Nederlandse en Belgische vervoerders. Doordat iedere gebruiker bij het berekenen van een route dezelfde uitkomst heeft worden discussies tussen vervoerders en opdrachtgevers voorkomen.

Dankzij de samenwerking met IRU worden er twee nieuwe routeplanners worden voor vrachtvervoerders in geïntroduceerd Tsjechië en Roemenië. Dit gebeurt in samenwerking met de brancheorganisaties Cesmad Bohemia (Tsjechië) en UNTRR (Roemenië). Later in het jaar zullen andere Europese brancheorganisaties hun eigen routeplanner introduceren.

Op basis van TLNplanner, zijn de nieuwe routeplanners volledig toegesneden op lokale omstandigheden en uitdagingen. Ze worden in samenwerking met de lokale brancheorganisaties doorontwikkeld.

“Dankzij de routeplanners kunnen grote en kleine vrachtvervoerders de meest efficiënte vrachtwagen route berekenen en hebben ze een direct overzicht van tolkosten en Co2 uitstoot per voertuig. Zo gaan ze voorbereid op weg”, aldus Maarten Bloemendal, productmanager PTV Group .

“Een Europese standaard betekent grote voordelen, zowel voor de vervoerders als voor hun klanten”, stelt Zeljko Jeftic, Head of Innovation bij IRU. “Dat we software van de PTV Group via onze leden kunnen aanbieden betekent dat zelfs de kleinste vervoerder de kosten kan verlagen en het vrachtvervoer door Europa groener kan maken.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer