Rijkswaterstaat: 'Ga niet de weg op' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rijkswaterstaat: ‘Ga niet de weg op’

 

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om maandagmiddag- en avond niet de weg op te gaan. Het KNMI heeft inmiddels code rood afgegeven vanwege het winterse weer voor alle provincies behalve Limburg en het noorden van het land. Voor deze provincies geldt nog code oranje.

Weggebruikers die toch noodzakelijk de weg op moeten krijgen het dringende advies rekening te houden met gevaarlijke rij-omstandigheden. Dat betekent de rijstijl aan te passen: voorzichtig rijden, snelheid matigen, afstand houden en niet onnodig van rijstrook wisselen. Rijkswaterstaat roept weggebruikers tevens op strooiwagens de ruimte te geven. Raadpleeg in ieder geval voor vertrek de weersverwachting en verkeersinformatie.

In de zuidelijke provincies zijn de wegen moeilijk begaanbaar door de flinke sneeuwval. Op dit moment sneeuwt het ook al flink in de rest van het land. De buien trekken langzaam naar het noorden. Het zwaartepunt van de sneeuwbuien ligt naar verwachting in de Randstad (westen en midden van het land). Hier wordt de hevigste sneeuwval tussen 16.00 uur en 19.00 uur verwacht. Vandaar ook het advies niet de weg op te gaan.

Rijkswaterstaat zet al het beschikbare materieel en personeel in voor de gladheidsbestrijding. Met 900 wagens en 1200 mensen zetten we alles op alles om de gladheid te bestrijden. Voor meer informatie volg het Twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeer en de website Rijkswaterstaat Strooit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer