Ga naar hoofdinhoud

Scania HEV Hybride trucks voor Bakkerij Van der Zee

Bakkerij Van der Zee uit het Friese Garijp heeft twee Scania Hybride trucks in gebruik genomen. Het gaat om een P220 HEV bakwagen en een P280 HEV trekker. Beide worden ze iedere nacht ingezet voor de distributie van broodproducten bij supermarkten in Noord Nederland.

Bakkerij Van der Zee uit Garijp investeert in zijn wagenpark. De bakker kiest voor hybride trucks voor nu en de toekomst. De keuze is gevallen op een P220 HEV bakwagen en een P280 HEV trekker.

De wagens worden ingezet voor het transport van de gebakken broden naar de supermarkten  in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en de Noord- Oostpolder. Dat doen we met drie bakwagens en vijf trekker- opleggercombinaties’’.

Duurzaamheid als streven

Eigenaar Atze van der Zee: ”Wij rijden gemiddeld 80.000 kilometer per jaar en de trucks staan overdag overwegend stil. De investering in twee nieuwe trucks is dan ook een investering in de toekomst, want over tien jaar ziet de wereld er anders uit. Ons streven is om alles zo duurzaam mogelijk te doen.”

Hybride

 Na intensief contact met Scania dealer Rinsma heeft Van der Zee besloten om voor HEV hybride voertuigen te kiezen. “Daarmee kunnen we zero- emissie en stil de binnenstad in, om gewoon op diesel de rest van de rit te rijden. Het opladen doen de trucks zelf, ondermeer door remenergie te regenereren. Met deze trucks kunnen we rond de 20 kilometer elektrisch rijden. Dat blijkt genoeg om bijvoorbeeld vijf supermarkten in Groningen elektrisch te beleveren.’’

De eerste ervaringen leren dat de inzet van de Scania Hybride trucks het brandstofverbruik tussen de 15 en 20% reduceert. De stap naar volledig elektrisch vond de bakker nog niet verantwoord op dit moment gezien de investering. Ook gebrek aan laadinfrastructuur speelde mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer