Ga naar hoofdinhoud

SensoSoft bewaakt uren chauffeur

SensoSoft introduceert twee nieuwe oplossingen voor het bewaken van chauffeursuren in het kader van de Europese richtlijnen voor rij-/rusttijden en arbeidstijden. Het gaat om de Driver Hour Guard voor de chauffeur en de Digitac Pro software voor op kantoor.

Sensosoft Driverhourguard“De Driver Hour Guard is een apparaatje zo groot als een TomTom”, vertelt Jasper Kapper, Commercieel Directeur bij SensoSoft. “De chauffeur neemt hem mee in de auto en toetst onderweg elke activiteit die hij op de digitale tachograaf aangeeft ook in op de Driver Hour Guard. Vervolgens houdt de Driver Hour Guard bij of de chauffeur binnen de wettelijke rij-/rusttijden en arbeidstijden blijft.”
Het systeem geeft o.a. aan of er voldoende is gerust, of er nog (verkorte) rusttijd over is, hoeveel tijd de chauffeur in een bepaalde periode gereden heeft en hoeveel rijtijd er nog over is. “Ook waarschuwt de Driver Hour Guard de chauffeur als hij lang genoeg gerust heeft en weer kan gaan rijden”, licht Kapper toe.
Daarnaast berekent de Driver Hour Guard hoe de chauffeur met zijn uren zit, zowel binnen de maximale 90 uur in twee weken als over een langere periode van o.a. 17 of 26 weken.

Digitac Pro
SensoSoft heeft haar Digitac software voor de digitale tachograaf helemaal vernieuwd. “Het systeem is gemakkelijk in gebruik en helemaal afgestemd op de Nederlandse vervoerder”, aldus Kapper. Ook is er een nieuwe module aan toegevoegd: Digitac Pro.
“Na het inlezen van een chauffeurskaart geeft DigiTac Pro inzicht in de rij- en rusttijden van een chauffeur”, legt Kapper uit. “Overtredingen worden zichtbaar in rapportages. Deze kunnen dan aan de chauffeur worden voorgelegd, uitgeprint en ondertekend. Zo kan de vervoerder inzichtelijk maken aan de controleur dat hij proactief omgaat met eventueel begane overtredingen.”
Daarnaast meldt de software hoeveel uur een chauffeur de komende tijd nog mag rijden. Ook zijn via Digitac Pro andere rapportages te maken op basis van de chauffeurs- en voertuiggegevens en kunnen de uren rechtstreeks worden doorgestuurd naar een CAO-module.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer