Shell showt Starship supertruck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Shell showt Starship supertruck

Een brandstofleverancier die een truck (mede) ontwerpt. Je verwacht het niet en toch is het zo. Shell presenteert op de Mid American Trucking Show haar Airflow Starship.


De Airflow Starship is een combinatie van truck en trailer, geheel ontworpen op zo efficiënt mogelijk omgaan met brandstof. Diesel, in dit geval, want de Airflow Starship is voorzien van een Cummins 15 liter motor, goed voor 400 pk en een koppel van 2508 Nm. De Airflow Truck Company ontwikkelde de truck voor en in samenwerking met Shell, ter promotie van haar Rotella-productlijn.

De combinatie, met 6×2 truck, ziet er fascinerend uit met een meer dan vloeiende stroomlijn. De cabine is gemaakt van 100 procent carbonfiber, de grill aan de voorkant kan worden gesloten. De combinatie beschikt over zonnepanelen op het dak van de oplegger die 5000 watt kunnen leveren aan het 48 volts accupakket, onder meer om de airco te laten draaien in de supergrote cabine. Minstens zo interessant is elektrische sleepas, die bij weggedeeltes bergop bij kan springen om de dieselmotor te ontlasten. Bergaf regenereert de as weer energie. De Airflow Starship is voorzien van een systeem dat automatisch de bandenspanning monitort en bij te lage spanning wat lucht in de banden bijpompt.

De Airflow Starship truck moet volgens Shell en Airflow Truck Company kunnen zorgen voor efficiencywinst en CO2-reductie van 50 procent.

Eén reactie op “Shell showt Starship supertruck

  • Ferri Wassili

    Geweldig initiatief van Shell en de truckfabrikant, misschien in Europa,of andere werelddelen, samenwerken met een plaatselijke fabrikant(en). De ontwikkeling van de dieselmotor/truck gaat nog steeds verder, is schoon, krachtig en beter betaalbaar dan alle elektrische en andere vondsten tot nu toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer