Stoneridge neemt Orlaco over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Stoneridge neemt Orlaco over

De Nederlandse camerafabrikant Orlaco uit Barneveld is overgenomen door Stoneridge, de Amerikaanse fabrikant van onder meer tachografen. De overnamesom bedraagt 75 miljoen euro, plus een maximum van 7,5 miljoen euro afhankelijk van toekomstige financiële resultaten. Er wordt verwacht dat de transactie een positieve invloed zal hebben op de groei van de winst per aandeel in Stoneridge in 2017.

Door ruim 25 jaar ervaring met productinnovatie en een flexibele, proactieve samenwerking met klanten heeft Orlaco een leidende rol opgebouwd op het gebied van zicht- en veiligheidssystemen. Orlaco ontwerpt, produceert en verkoopt een breed scala aan camerasystemen en verwante producten voor bouwmachines, vrachtwagens, hijskranen, heftrucks warenhuizen en de logistieke industrie. Orlaco’s producten leveren een belangrijke bijdrage aan het verhogen van de veiligheid door het zichtveld van de chauffeur te vergroten onder alle (weers)omstandigheden.

In juli 2015 zijn Stoneridge en Orlaco al een strategische alliantie aangegaan voor de ontwikkeling van MirrorEye camerasystemen om de spiegels op zware voertuigen te verbeteren. Niet alleen hebben deze systemen een positieve invloed op zicht en veiligheid, maar – door de aerodynamische vormgeving – ook op het brandstofverbruik. Het MirrorEye systeem integreert Orlaco’s cameratechnologie en Stoneridges expertise van bestuurder-informatiesystemen (displays, elektronica en systeemintegratie), als ook de gecombineerde kennis van beide bedrijven op het gebied van hightech software-ontwikkeling.

Lees ook het artikel over Orlaco in TTM.nl nr. 4 van 2016

“De samenwerking met Orlaco vormt een sterke strategische stap in onze ambitie om groei te realiseren, onze activiteiten te spreiden, nieuwe markten te bedienen en onze klanten en aandeelhouders nog meer toegevoegde waarde te bieden,” aldus Jon DeGaynor, bestuursvoorzitter van Stoneridge. “Deze acquisitie versterkt onze technische kennis op het gebied van automotive zicht-systemen wereldwijd. In de laatste jaren dat Stoneridge en Orlaco hebben samengewerkt, heeft zich een sterk partnerschap ontwikkeld gericht op innovatie en groei.”

“Innovatie is zeer belangrijk in de zich snel ontwikkelende automotive markt. De middelen van Stoneridge in combinatie met het ondernemerschap binnen Orlaco, stelt ons in staat om onze OEM klanten betere en meer geoptimaliseerde oplossingen te kunnen bieden dan we als zelfstandig autonoom groeiend bedrijf hadden kunnen doen”, zegt Henrie van Beusekom, Executive Director, Orlaco (rechts op de camera). “De gezamenlijke deskundigheid van beide bedrijven zorgt voor een breder klantenbestand en geoptimaliseerde producten die sneller op de markt komen tegen lagere kosten. Onze gecombineerde productportfolio en technologieën leveren een zeer waardevolle propositie op voor de OEM fabrikanten van voertuigen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer