TANS presenteert nieuwe planningstool IMPACT • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TANS presenteert nieuwe planningstool IMPACT

Automatiseringsleverancier TANS uit Eindhoven presenteert tijdens ICT & Logistiek haar nieuwe planningstool IMPACT (International Modular Planning And Control Tool).

Twee jaar geleden werd IMPACT op de beurs geïntroduceerd en vorig jaar konden geïnteresseerden met behulp van een game al werken met een bèta versie van IMPACT. Maar liefst 150 deelnemers maakten daar gebruik van. De resultaten van de game werden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van IMPACT. In het voorjaar van 2018 werden er een aantal bijeenkomsten met pilots georganiseerd. Ook de resultaten daarvan en de wensen van de pilots werden meegenomen in de verdere ontwikkeling. Vanaf september hebben 3 bedrijven in praktijk met IMPACT gewerkt.

De nieuwe tool vervangt op den duur de ritplanner van TALIS maar is ook geschikt voor eigen vervoerders die de zendingen uit hun ERP willen gebruiken. De eerste versie die nu beschikbaar is, bevat basisfunctionaliteit die begin volgend jaar snel uitgebreid wordt met nieuwe functies, zoals koppelingen met boordcomputers.

Volgens de pilots werkt IMPACT intuïtief en is er weinig tijd nodig voor de implementatie van de software. Omdat deze geheel opnieuw ontwikkeld is, ziet de interface er modern uit. TANS heeft ervoor gekozen om de huidige software niet aan te passen maar een gehele nieuwe weg in te slaan.

Niet alleen de functies en het uiterlijk zijn anders maar ook de manier van afrekenen. De gebruiker betaalt een bedrag per rit en hoeft dus geen dure investering te doen. Daardoor is het ook voor bedrijven met een klein wagenpark interessant om IMPACT in te zetten op de planafdeling.

Voor meer informatie kunt u terecht op de beurs stand C059 (hal 1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer