Ga naar hoofdinhoud

#TBT: MAN showt ‘Truck voor de Toekomst’

In het kader van vakantie, komkommertijd en de vandaag geldende #tbt een ‘nieuwtje uit de oude doos’. Opgediept uit de archieven van TTM.nl het idee van de ‘Truck voor de Toekomst’ van MAN uit… 1980.

‘M.A.N. heeft in haar ontwikkelingscentrum te Gustavsburg een omvangrijk project in studie genomen, dat erop gericht is een geheel nieuw systeem voor de uitvoering en opbouw van bedrijfswagens te ontwikkelen’. Zo begint het persbericht dat gaat over het project met de codenaam X90.

Het idee van X90 was een modulair concept. Met één uniform chassis zou het mogelijk zijn diverse vormen van transport uit te voeren. Als kipper, als bakwagen, als trekker, het moest allemaal kunnen. Nog mooier was het idee om de cabine aan te passen voor het soort transport. Een dagcabine zou dan standaard zijn, maar kunnen worden uitgebreid met een additionele slaapcabine boven op de dagcabine. Omgekeerd kan echter ook, hadden de engineers van MAN uitgedokterd.

De X90 was een conceptauto gericht op ‘vergaande rationalisatie, zowel in de productie als in het gebruik van de bedrijfswagen’, zo vermeldt het persbericht. Het was de bedoeling dat de X90 tot in de negentiger jaren van de vorige eeuw ontwikkeld zou worden alvorens tot serieproductie kon worden overgegaan. Zo ver heeft de X90 het echter nooit gebracht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer