Tips voor transport bij code geel, oranje en rood • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tips voor transport bij code geel, oranje en rood

De bladeren vallen, het is herfst en dus is er toenemende kans op extreme weersomstandigheden. TLN en Evofenedex zetten een aantal tips op een rij ter voorkoming dat je van de weg af waait.

Het gaat om een digitale flyer met tips voor bedrijven en hun vrachtwagenchauffeurs hoe om te gaan met de weersituaties  code rood, oranje of geel. Bekijk de folder onderaan dit artikel

Aanleiding voor deze folder was de hevige storm op 18 januari van dit jaar. Er waaiden zesenzestig vrachtwagens om. En er ontstond een roep om een rijverbod tijdens een code rood-situatie. De sector en het ministerie van IenW hebben mogelijkheden besproken om de kans op herhaling zoveel mogelijk te beperken. Een algeheel rijverbod werd niet als oplossing gezien onder meer omdat code rood vrijwel nooit overal tegelijk geldt.

Met de sector is afgesproken in te zetten op preventie. Dat is voor een belangrijk deel de vakkennis van de chauffeurs die als kaptein op het schip veilige afwegingen moeten maken. Maar ook vanuit het transportbedrijf (de planning) en de verladers is het van belang om tijdens extreem weer de chauffeurs niet onder druk te zetten en de eisen aan de aflevertijden zo nodig aan te passen.

Om bedrijven en hun chauffeurs goed voor te bereiden op extreme weerssituaties sturen TLN en Evofenedex de digitale folder toe.  Zo kunnen zij zich goed voorbereiden op extreme weersituaties en in die gevallen de juiste afwegingen maken in het belang van hun eigen veiligheid en die van medeweggebruikers.

Bekijk de folder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer