Ga naar hoofdinhoud

TLNplanner internet krijgt update

Op 28 juni a.s. verschijnt de TLNplanner internet 2016 met nieuw kaartmateriaal en nieuwe routeringen. De meest in het oog springende functie is dat gebuikers hun route calculeren op basis van historische verkeersinformatie. Dat meldt PTV Group.

TLNplanner2015Een jaar lang is er in samenwerking met de branche gewerkt aan een nóg gebruiksvriendelijke routeplanner voor vrachtwagens. De opvallendste nieuwe functie is dit jaar het berekenen van routes met historische verkeersinformatie. Wij zullen echter bij elke berekening ook de “standaard “ uitkomsten laten zien. De “standaard” blijft de basis voor offertes en facturen, zegt Maarten Bloemendal, Product Manager TLNplanner bij PTV Group. De historische verkeersinformatie is een hulpmiddel voor de planners om te zien hoeveel vertraging er is op een bepaald traject. Ook is er nieuw kaartmateriaal (met een half miljoen km extra), is er keuze uit verschillende kaartprofielen en zijn postcodegebieden zichtbaar in de kaart.

TLNplanner is sinds 1996 op de markt en is ontstaan door een samenwerking van Transport en Logistiek Nederland en de PTV Group. Elk jaar wordt er in juni een nieuwe release uitgebracht, dit is het eerste jaar dat enkel de internet versie zal worden uitgebracht en dus niet meer de DVD versie. Het voordeel van TLNplanner internet is dat de gebruikers niet meer elk jaar een update hoeven te instaleren. De update zal automatisch plaatsvinden, hiervoor hoeven de gebruikers niets meer te doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer