Truckacademy Twente van start • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Truckacademy Twente van start

Afgelopen woensdag  vond de officiële opening van Truckacademy Twente plaats. ROC van Twente is vanaf nu officieel een van de negen vestigingslocaties in het land. Samen met de branche-organisatie BOVAG en de BOVAG Truckdealerbedrijven heeft ROC van Twente deze co-creatie weten te realiseren. Aanleiding voor het ontstaan van de Truckacademy komt onder andere voort uit een gebrek aan truckmonteurs. De bijeenkomst bood naast interessante informatie over de Truckacademy ook de gelegenheid aan te sluiten bij de regionale stuurgroep.

De transportsector heeft behoefte aan meer en beter opgeleide monteurs. Bedrijven vragen er nadrukkelijk om. “Het vak van truckmonteur moet weer aantrekkelijk gemaakt worden en meer aandacht en waardering krijgen”, zegt projectleider Rob van der Keur. “Door onder andere gezamenlijk aandacht te besteden aan de voorlichtingen op VMBO scholen, moet dit bereikt kunnen worden.”

Het beeld dat heerst van (truck)monteurs is niet meer van deze tijd. “De branche heeft te maken met een imagoprobleem. Daar komt bovenop, dat in de jaren dat het goed ging binnen de branche, men is vergeten aan dit imago te blijven poetsen”, vertelt Aad Verkade, branchemanager van BOVAG Truckdealers. Laurens van Lier, directeur van het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit haakt daarop in: “Zwaar en vies werk klopt ook in deze tak van de techniek niet meer. Tijden veranderen en veel storingen kunnen tegenwoordig met de laptop worden opgezocht. Dat mag geen reden meer zijn om niet aan te haken.” Hij zou tevens het aantal vrouwen in dit vakgebied willen zien toenemen. “Zij werken vaak secuurder en kijken met een andere blik naar het werk dan mannen.”

Met de Truckacademy zet ROC van Twente in op kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Het bedrijfsleven is gebaat bij vakmensen die verstand hebben van de nieuwste ontwikkelingen. De techniek ontwikkelt zich zo snel, dat korte lijnen tussen de school en de BOVAG dealerbedrijven nodig zijn om de lesstof snel en adequaat aan te passen. Deze noodzaak wordt onderschreven door zowel ROC van Twente, als de BOVAG en de dealerbedrijven. Zij gaan op regionaal niveau nauw samenwerken en collectief hun schouders onder dit initiatief zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer