Trucks & Trailers NL verzet zich tegen beperking 500 euro cash • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Trucks & Trailers NL verzet zich tegen beperking 500 euro cash

Trucks & Trailers Nederland, de branchevereniging voor truck- en trailerhandelaren, is niet gelukkig met het wetsvoorstel van Tweede-Kamerlid Foort van Oosten (VVD) om het contante betalingsverkeer te beperken tot 500 euro.

De Tweede-Kamer heeft met meerderheid de gehele motie ondersteund van Kamerlid Foort van Oosten VVD en daarmee zou de wet aangepast kunnen worden.

Aan de hand daarvan heeft Trucks  & Trailers Nederland de Tweede-Kamer bezocht om de gevolgen voor de branche onder de aandacht te kunnen brengen. De desbetreffende kamerleden hebben daar gehoor aan gegeven en er is contact gelegd met het Ministerie van Justitie om te voorkomen dat de Truckbranche hierdoor een groot deel van de markt zoud kunnen mislopen; immers wordt er nog altijd veel met cash geld betaald.

Het is dan ook onwenselijk en schadelijk om de maatregel toe te passen in de truckbranche of bij andere voertuigen die verkocht worden zoals machinery of bestelauto’s.

Trucks & Trailers Nederland heeft bij de Tweede-Kamer aangegeven dat de beperking van cashgeld enorme schade kan toebrengen aan de markt. Onder meer in Afrika heeft men vaak problemen met het overboeken via de bank omdat er geen harde valuta voorhanden is en men mede de voorkeur heeft om cash te betalen.

Binnenkort gaat het bestuur van Trucks & Trailers Nederland in gesprek met het Ministerie van Justitie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer