Ga naar hoofdinhoud

Twee nieuwe GINAF’s voor Derks

GINAF Service Ederveen heeft net als vorig jaar twee nieuwe GINAF’s afgeleverd aan Transportbedrijf Derks uit Bemmel. Het zijn types X 3233, een 6×4 met  een narrow tandem en hydraulische vering. Deze twee GINAF’s zijn specifiek gebouwd voor het transport van grondstoffen op de terreinen van steenfabrieken.

De voertuigen rijden op een afgesloten terrein en zijn daarom ook niet gekentekend. Door toepassing van het HPVS veersysteem op de beide trekassen kan GINAF een goede compensatie van beide achterassen realiseren. Maar belangrijker nog, een uitermate goede stabiliteit, omdat hellen in bochten standaard voorkomen wordt en tevens het verminderen van afhoeken van de band.

Beide voertuigen zijn uitgevoerd met een zijwaartse kipper. Hierbij is het een must dat tijdens het kiepen van de grondstoffen het voertuig niet gaat overhellen naar 1 zijde. Door middel van de dwarsstabilisatie, geïntegreerd in het HPVS veersysteem, kan dit dus met een standaard optie voorkomen worden. Hiermee kan de klei veilig en eenvoudig zijwaarts in de aanvoertrechter gekiept worden.

De aandrijflijn bestaat uit een sterke 410 pk motor en een handgeschakelde ZF 16 versnellingsbak en een standaard DAF tandem. De firma Gijsbersten uit Woudenberg heeft in eigen huis een bijzondere zij-kieper ontwikkeld voor de firma Derks om efficiënt te kunnen kiepen in de steenfabriek trechters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer