Tweede Kamer wil verbod op 45 uur rust in cabine • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tweede Kamer wil verbod op 45 uur rust in cabine

De Tweede Kamer wil dat het kabinet een verbod oplegt op het in de cabine doorbrengen van de verplichte 45 uur rust. Ook moeten overlast en onveiligheid op parkeerplaatsen voorkomen worden. Een motie van PVDA-kamerlid van Gijs van Dijk daarover werd aangenomen.

Transport en Logistiek Nederland zegt in een reactie blij te zijn met beide standpunten van de Kamer. In België, Frankrijk en Duitsland geldt het verbod op cabinekamperen al langer. TLN wil voorkomen dat Nederland de ‘parkeerplaats van Europa’ wordt. In grensgebieden steken chauffeurs nu namelijk vanuit bijvoorbeeld België de Nederlandse grens over om hier op een parkeerplaats in hun cabine te overnachten. Bovendien gelden dan voor Nederland en zijn buurlanden dezelfde regels en is het speelveld weer gelijk.

TLN wil dat de Europese Commissie wel in het Mobility Package opneemt dat het doorbrengen van de 45 uur rust in de cabine eens in de vier weken mogelijk moet zijn, gezien de benodigde flexibiliteit in het internationale transport. Bij voorkeur op een bewaakte parkeerplaats met de juiste voorzieningen.

Eén reactie op “Tweede Kamer wil verbod op 45 uur rust in cabine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer