UTA neemt tankcarddistributeur Timex Card over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

UTA neemt tankcarddistributeur Timex Card over

UTA breidt met de aankoop van tankkaartdistributeur Timex Card zijn aanwezigheid op de markt uit met zes extra landen in Oost-Europa. Tegelijkertijd verhoogt moederbedrijf Edenred zijn belang in UTA tot 83 procent.

Edenred, wereldmarktleider op het gebied van transactieoplossingen voor bedrijven, werknemers en dealers, verwerft via haar Duitse dochteronderneming UTA een belang van 51 procent in de Poolse distributeur Timex Card, die ook actief is in Oekraïne en de Baltische staten. Parallel aan deze overname start UTA activiteiten in Bulgarije. Momenteel maken zo’n 1.800 transportbedrijven in de zes landen gebruik van UTA-oplossingen die toegang bieden tot een netwerk van meer dan 55.000 acceptatiepunten.

De transacties zullen de positie van UTA – de op één na grootste pan-Europese uitgever van merkonafhankelijke tankkaarten – versterken in Oost-Europa en de ontwikkeling van het aanbod in deze zeer dynamische regio versnellen. Polen – Europa’s leidende internationale transportmarkt – en de Baltische staten nemen bijna 35 procent van de Europese cabotagemarkt voor hun rekening (in ton per kilometer).

Edenred is al gevestigd in Oost-Europa, met name door het verstrekken van voordelen in natura. Met het sluiten van de koopovereenkomsten streeft het bedrijf een verandering na die deel uitmaakt van een ‘Fast Forward’-strategie: het doel is een evenwichtiger geografisch profiel te ontwikkelen en de activiteiten van de Groep te diversifiëren.

“In lijn met onze ontwikkelingsstrategie voor vloot- en mobiliteitsoplossingen, die onder andere tot doel heeft de distributie van UTA-oplossingen uit te breiden, zullen deze transacties ons in staat stellen onze aanwezigheid in sterk groeiende markten sneller uit te breiden”, zegt Antoine Dumurgier, Chief Operating Officer van Edenred Fleet & Mobility Solutions.

“Met de verwerving van een meerderheidsbelang in Timex en de start van onze activiteiten in Bulgarije komt UTA nog dichter bij haar klanten te staan en kunnen de ontwikkeling van het assortiment producten en diensten versneld worden”, aldus Volker Huber, Chief Executive Officer van UTA.

“Door de sterke marktaanwezigheid van Edenred te combineren met het assortiment hoogwaardige oplossingen van UTA en de branche-ervaring van Timex Card – een bedrijf dat al meer dan 25 jaar actief is als distributeur op de Poolse markt en in de Baltische staten en Oekraïne al gedurende meer dan 10 jaar actief is – zorgen we voor een hefboomwerking om nieuwe kansen te grijpen”, legt Andrzej Sklodowski, Chief Executive Officer bij Timex Card, uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer