Van der Heijden onderweg met twee Volvo’s op LNG • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van der Heijden onderweg met twee Volvo’s op LNG

Van der Heijden Transport & Logistiek uit Bladel heeft onlangs twee Volvo LNG-trekkers in gebruik genomen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center.


Van der Heijden Transport & Logistiek koos voor twee Volvo FH LNG 4×2-trekkers met 460 pk motorvermogen. “Chauffeurs zijn er supertevreden over”, zegt directeur Gert-Jan van der Heijden. “De LNG-trucks leveren dezelfde prestaties als dieseltrucks en bieden hetzelfde comfort. Dat is voor ons erg belangrijk want wij wilden niet inleveren op zaken als kwaliteit en trekkracht.”

Aan de stap naar LNG lagen meerdere redenen ten grondslag, vertelt Van der Heijden. “De stap naar LNG sluit naadloos aan op onze duurzame ambities. Een paar jaar geleden zijn we gecertificeerd voor Lean & Green, een CO2-besparingsprogramma voor bedrijven die hun logistiek willen verduurzamen. In het plan van aanpak hebben we aangegeven de CO2-uitstoot de komende jaren met minimaal 20% terug te willen dringen. LNG-trucks dragen daaraan bij omdat de CO2-uitstoot van LNG-trucks flink lager is in vergelijking met dieseltrucks. De vermindering is circa 20 procent.”

Ook speelde het belang dat de opdrachtgever hecht aan de verduurzaming van wegtransport een belangrijke rol bij de keuze van Van der Heijden. De LNG-trucks rijden in de Benelux voor brouwerijketen InBev, dat duurzaamheid als een van zijn speerpunten heeft.

De twee Volvo FH LNG-trekkers zijn aangeschaft ter vervanging binnen het wagenpark. De vloot bestaat uit 120 voertuigen, waarvan het merendeel Volvo-trucks. Van der Heijden: “Naast betrouwbaarheid van Volvo-trucks is het voor ons belangrijk dat de samenwerking met BAS Truck Center al jaren naar tevredenheid verloopt. Voor deze twee trucks hebben we ook een onderhoudscontract afgesloten bij BAS Truck Center. Het is een partner waar we blindelings op kunnen vertrouwen. Zij weten precies wat wij willen en nodig hebben.”

Van der Heijden Transport & Logistiek, dat in 1932 is opgericht, is een veelzijdige logistiek dienstverlener. Het bedrijf richt zich onder meer op internationaal transport, geconditioneerd transport, distributie, opslag en expeditie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer