Vehco neemt Groeneveld ICT over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vehco neemt Groeneveld ICT over

Vehco, een van de grootste pan-Europese aanbieders van fleetmanagementsystemen (FMS), versterkt zijn positie in Europa door Groeneveld ICT Solutions over te nemen. Groeneveld is een toonaangevende Nederlandse leverancier van fleetmanagement- en transportmanagementoplossingen. De aankoop wordt verwacht afgerond te zijn tegen eind september 2018. Door de overname wordt de voornaamste leverancier van telematicasystemen voor de transport en logistieke sector in Europa.

Magnus Orrebrant (CEO Vehco, links) en Luc Lammens (CEO Groeneveld ICT Solutions)

Vehco is sinds mei dit jaar onderdeel van AddSecure. Dit gaf Vehco de financiële slagkracht om de grootste leverancier van systemen voor vlootbeheer in Europa te worden voor zware bedrijfsvoertuigen (HGV). Slechts drie maanden later kondigt Vehco de strategische acquisitie van Groeneveld ICT Solutions aan. Deze acquisitie stelt Vehco in staat om de groei te versnellen door de verruiming van de geografische afzetmarkt én de verbreding van het productportfolio en ziet zijn algemene concurrentievermogen en de diensten van de onderneming in Europa versterkt.

“Door de overname van Groeneveld ICT zetten we een grote stap voorwaarts om de grootste leverancier van systemen voor fleetmanagement in Europa te worden. Groeneveld ICT heeft een solide reputatie opgebouwd als het gaat om het leveren van toonaangevende FMS- en ultramoderne ICT-oplossingen, waaronder een uitgebreid TMS-pakket en het zal bovendien een sterk klantenbestand toevoegen”, aldus Magnus Orrebrant, CEO van Vehco.

“We zijn zeer verheugd om deel uit te maken van een uitgebreide Europese groep die  vertrouwd is met onze kernactiviteiten. Groeneveld ICT draagt de verantwoordelijk over een grote en trouwe klantenbasis die nu zal meeprofiteren van de innovatiemogelijkheden en expertise van Vehco en we kijken ernaar uit om onze schouders onder de verdere groei van Vehco te zetten”, aldus Luc Lammens, CEO van Groeneveld ICT Solutions.

In 2017 bedroeg de omzet van Groeneveld ICT Solutions bijna 13 miljoen euro en had het bedrijf 67 werknemers.

Vehco AB, opgericht in 2001, is een toonaangevende Europese aanbieder van Fleet Management Systems (FMS). De kernactiviteit is om vlootbeheersoplossingen te bieden aan logistieke bedrijven met zware bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf heeft kantoren in Zweden (HQ), Finland, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Italië. Vehco streeft ernaar om dichtbij zijn klanten te staan en met hen in de lokale taal samen te werken. Het bedrijf verkoopt zijn producten dan ook via eigen lokale verkoopteams en via partners in Europa. Vehco heeft 80 werknemers en een jaarlijkse omzet van 16 miljoene euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer