Veroorzaker dodelijk ongeval agente was dronken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Veroorzaker dodelijk ongeval agente was dronken

De 48-jarige Oekraïense vrachtwagenchauffeur die afgelopen nacht een dodelijk ongeval veroorzaakte op de Duitse A61, net over de grens bij Venlo, was dronken. Hij had een alcoholpromillage van meer dan 2. Bij het ongeval kwam een 23-jarige politie-agente om het leven.

Twee agenten, 48 en 22 jaar oud, zijn zwaargewond. De agenten werden aangereden door een trucker die vol op hen inreed. Een van de gewonden is in levensgevaar. De agenten stonden met ingeschakeld zwaailicht langs de weg een vrachtwagen op te wachten die in Nederland was opgevallen door zijn rijgedrag.

De Nederlandse politie had de Duitse collega’s daarvoor gewaarschuwd. De truck, afkomstig uit Oekraïne, reed in Nederland op de A74 in het uiterste oosten van Limburg, waar geen op- en afritten zijn. Bij de 48-jarige bestuurder werd een alcoholpromillage van meer dan 2 gemeten. Hij is gearresteerd en wordt momenteel ondervraagd. Ook wordt onderzocht of hij mogelijk onder invloed was van drugs.

De Duitse agenten wilden de oplegger staande houden, maar de chauffeur reed in volle vaart op de politiewagen in en sleurde het voertuig zo’n tweehonderd meter mee. De agente is ter plekke overleden. De chauffeur is gewond.

Volgens de laatste berichten uit de Duitse media wordt onderzocht of de chauffeur met opzet tegen de politiewagen is aangereden. In dat geval kan de chauffeur moord ten laste worden gelegd.

9 reacties op “Veroorzaker dodelijk ongeval agente was dronken

 • cor schuilenburg

  sMorgens bij uitritten parkeerplaatsen alcoholcontroles.
  Denk dat er dan menig chauffeur zijn rijbewijs mag inleveren

  1. JosH

   Helemaal met je eens!!!!
   Als medewerker van een tankstation aan de snelweg krijg ik s”nachts regelmatige half dronken vrachtwagenchauffeurs uit het Oostblok over de vloer. Vooral in de weekenden als ze stil staan op de parkeerplaatsen is het raak. Lege flessen van sterke drank liggen her en der.En die stappen s”morgens weer rustig achter het stuur, alsof het normaal is.
   Ook ik pleit voor veel meer controle op die parkeerplaatsen.
   Wordt je gepakt met alcohol op: rijbewijs inleveren en NOOIT meer achter het stuur!!!.

 • Arjen ten Have

  Erg verdrietig voor de nabestaanden, doe je je werk om het veilig te houden voor anderen…

 • Nico

  Ja en!! Die horen toch al niet op de weg.

 • Eric

  Wat goed van onze politici dat ze de code 95 iedereen door z’n strot heeft geduwd, ofschoon de eisen voor het vrachtwagenrijbewijs en het toenmalige chauffeursdiploma al eenzaam aan de top stonden en staan.
  De mannen in Nederland die dit haalden/halen zijn nog steeds zeer serieus met dit beroep bezig.

  Hoe anders is de moraal in de landen die we als onze nieuwe leden van de EU mochten verwelkomen. Door 70 jaar communisme zijn zij gewend om te pas en te onpas in de alcohol de vergetelheid te zoeken.
  Iets wat ze heden ten dage nog hoog in het vaandel hebben staan.
  En het rijbewijs en code 95 zult u dan zeggen? Dat is toch ook volgens de normen van de EU, daar worden het toch betere chauffeurs van?

  In die landen wordt dat gekocht, net als de elektronica om het Ad blue verbruik te omzeilen, of om de tachograaf te manipuleren. De APK (als ze die al hebben) doen we bij de bakker.

  Uiteraard doen onze politici dit allemaal af als incidenten: dronken doodrijdende oostblokkers, achteruit op de snelwegrijders, en wat die imbecielen niet nog meer bedenken.
  Allemaal incidenten mensen, slaap rustig verder.

  Heb trouwens gelezen dat deze meneer al vanaf Maastricht gesignaleerd was, door een persoon die er de hele tijd achteraan reed. Hij had de NL-politie ook al verwittigd.
  Maar ja die komen daar niet meer voor (zelf ook al meerdere malen meegemaakt, ik bel niet meer).
  Die mogen zich dit ongeval ook gerust aantrekken, wat ze zeker NIET zullen doen.

  1. Edwin

   Van A tot Z met je eens. Laten we deze reactie is een keer op de komplete voorpagina afdrukken op alle landelijke kranten!! Dit gaat over de veiligheid van Iedereen!

 • jos

  tegenhouden aan de grens en terugsturen dat oostblokvolk..maken het hier kapot voor iedereen en zijn een gevaar op de weg..ook in engeland waar ik veel kom zijn bijna alle ongelukken met vrachtautos met witte nummerplaten…ze kunnen jou nof mij ook tegenkomen…en verpletteren denk daar maar eens over na als je bijvoorbeeld de naploeonsbaan afrijdt..je bent constant 1 meter van de dood…verwijderd

 • rob

  @eric ;
  keurig en juist omschreven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer