Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Blockchain vereenvoudigt transport bij Albert Heijn

Papierloos transport, gelukkige medewerkers, minder gedoe en 20 minuten minder benodigde tijd om een rit af te handelen. Het zijn slechts een paar voordelen van het implementen van blockchain in het logistieke proces van Albert Heijn.

In het project werkten Capgemini en Albert Heijn samen met vervoerders Cornelissen Transport en Kuehne + Nagel.  Ze onderzochten hoe de supply chain een digitale, uniforme bron van waarheid kan worden die doorlooptijden verkort, papierverspilling tegengaat en werknemers meer armslag geeft. Een van de grote voordelen van het gebruiken van blockchain technologie is dat in het logistieke proces medewerkers ontlast worden van werkzaamheden die geen toegevoegde waarde hebben. De rotklusjes, zogezegd. “Het resultaat is dat het proces efficiënter is, en onze mensen vinden het nog leuker ook.”

Albert Heijn (Ahold Delhaize) wilde de toeleveringsketen digitaliseren om het papierwerk te minimaliseren. In de Applied Innovation Exchange (AIE) ontwikkelde Capgemini samen met Albert Heijn, Cornelissen en Kuehne + Nagel een praktijkcase. Samen onderzochten ze hoe procesinnovatie in combinatie met blockchain-technologie het doel kan realiseren.

Met de implementatie van blockchain wil Albert Heijn de supply chain stroomlijnen door er een naadloos en prettig proces van te maken. Dit doet de retailer door  talent en tijd te investeren in het volledige potentieel van de blockchain technologie.

In zes maanden tijd werd een Proof of Concept (POC) ontwikkeld, een mobiele app gelinkt aan de blockchain. Deze oplossing haalt papier uit het process en bespaart elke rit meer dan 20 minuten, een potentiële besparing van miljoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer