Ga naar hoofdinhoud

Foto’s & VIDEO – Schmitz presenteert V.KO Dry opbouw

Trailerfabrikant Schmitz Cargobull begeeft zich zoals eerder aangekondigd op nieuw terrein: dat van de boxopbouw voor bestelauto’s en lichte vrachtwagens, het segment van 3,5 tot 6 ton. Woensdag vond de presentatie van het eerste product van Schmitz Cargobull Van Bodies plaats: de V.KO Dry.

Schmitz Cargobull begeeft zich in dit segment van de markt omdat het ziet dat ‘last-mile-logistics’ in stedelijke gebieden toeneemt, mede door online bestellingen. Dat gaat om zowel non-food als food vervoer, dus de V.KO Dry box is slechts de eerste van een reeks producten van Schmitz in dit segment.

De V.KO Dry zal door Schmitz worden aangeboden als OEM-pakket aan fabrikanten, maar ook carrosseriebouwers kunnen een kant-en-klare kit bestellen waarmee ze met twee man binnen twee uur zelf de V.KO Dry box op een chassis-cabine kunnen monteren. De lengte van de boxopbouw is afhankelijk van de wielbasis van de bestelauto, de hoogte en de breedte van de V.KO Dry liggen tussen de 2100 en 2300 mm. De box bestaat uit 20 mm dikke sandwichpanelen voorzien van een GRP oppervlak. Het dak is lichtdoorlatend. Bij laden of lossen in het donker is een standaard LED-licht aangebracht met een bewegingssensor. Vastzetrails zijn zowel standaard in de vloer als optioneel in de zijwanden verkrijgbaar. De V.KO Dry voldoet aan DIN EN 12642 Code XL. Volgens Schmitz neemt het laadvermogen van het voertuig met deze opbouw met 10 procent toe door de solide bouwkwaliteit.

In de productielocatie van Schmitz in Berlijn kunnen jaarlijks 7.500 kits gebouwd worden. Schmitz Cargobull gaat ervan uit de V.KO Dry kit binnen 14 dagen na order te kunnen leveren. Bestellingen kunnen vanaf nu worden geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer