VIDEO - Volvo FH wint Duitse Fehrenkötter-Test • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Volvo FH wint Duitse Fehrenkötter-Test

Op de IAA in Hannover is bekend gemaakt dat de Volvo FH 460 de bekende Duitse Fehrenkötter-Test heeft gewonnen. Alle zeven grote Europese truckfabrikanten namen deel aan de praktijktest waarbij gemiddeld 320.000 kilometer werd afgelegd gedurende een periode van 30 maanden. De Volvo FH kwam op diverse meetpunten (onder andere brandstofverbruik, TCO, rijprestaties en onderhoudskosten) als beste naar voren.

csm_vergleichstest2014_2c8e16c184De grote praktijktest waaraan alle zeven grote Europese merken deelnemen, wordt door het Duitse transportbedrijf Fehrenkötter uitgevoerd onder begeleiding van DEKRA. Ieder voertuig wordt in de dagelijkse praktijk ingezet en legt een afstand van gemiddeld 320.000 kilometer af gedurende 30 maanden. Naast het brandstofverbruik, worden de investering, onderhoudskosten, de chauffeurservaring en restwaarde meegewogen in het eindoordeel. Een publicatie van de test verscheen recent in de Duitse transportkrant Trans Aktuell (23 september 2016).

fehrenkotter-test_1_lowresDe Volvo FH met 460 pk kwam overtuigend als winnaar uit de test naar voren. De truck bleek met een verbruik van 28,93 liter per 100 kilometer als enige onder de magische 30-liter grens te blijven. Ook op het gebied van TCO (Total Cost of Ownership) bleek het voertuig voor Fehrenkötter een grote besparing tussen de 3.000 en 29.000 euro te kunnen opleveren.

“We hebben het hier echt over veel geld wat je als transportbedrijf met een voertuig kunt besparen. Maar niet alleen op het gebied van brandstofverbruik en TCO zegeviert de Volvo FH. Ook onze chauffeurs zijn zeer te spreken over de rijprestaties van de truck. In deze tijd van chauffeurstekort is de mening van chauffeurs voor ons erg belangrijk”, verklaart Joachim Fehrenkötter, directeur van Fehrenkötter Transport & Logistik.

3 reacties op “VIDEO – Volvo FH wint Duitse Fehrenkötter-Test

 • Eddy Weustink

  En op de tweede plaats kwam Daf en het slechts was de Scania
  Dit kan je lezen op Lastauto Omnibus
  En dan zie dat het een heel klein verschil is tussen Daf en Volvo
  Maar waarom rijd Fehrenkótter dan alleen met Mercedes en Man?

 • Ron Bos

  En dan geeft de benz of man dealer bij een bulkgoederen per auto korting the de besparing van de Volvo en is het probleem opgelost. Duitsland,Deutschland u er alles!

 • Ron Bos

  En dan geeft de benz of man dealer bij een bulkorder korting per auto thv de besparing op jaarbasis van de Volvo en is het probleem opgelost. Deutschland,Deutschland u er alles!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer