VIDEO – Volvo integreert services en infotainment in één systeem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Volvo integreert services en infotainment in één systeem

Volvo Trucks introduceert een vernieuwde onboard audio-, navigatie- en transportinformatiesysteem unit voor de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX. De belangrijkste verbeteringen zijn volgens Volvo een betere en veiligere rijervaring, geïntegreerde en eenvoudige navigatie en een efficiënt transportinformatiesysteem. Het systeem is eenvoudig te bedienen via het touchscreen, de spraakbesturing en de schakelaars op het stuurwiel.

“Met het nieuwe systeem voor services en infotainment kunnen chauffeurs hun werkplek echt aanpassen aan hun persoonlijke wensen”, zegt Anders Edenholm, Chief Project Manager, Volvo Trucks. “Ze kunnen bijvoorbeeld overal luisteren naar hun favoriete lokale radiostation en hebben handsfree toegang tot hun privé én zakelijke telefoon. Al met al zorgt dit voor een verbeterde en veiligere rijervaring. Chauffeurs die langere tijd onderweg zijn, voelen zich nog meer thuis.”

Met de nieuwe onboard unit kunnen transportopdrachten eenvoudiger en efficiënter worden verwerkt. Het TomTom navigatiesysteem kan op verschillende manieren de routebeschrijving bepalen, bijvoorbeeld met adressen, coördinaten of door de kaart op het scherm aan te raken. Chauffeurs hebben ook toegang tot de Dynafleet OnBoard-services, waaronder Driver Times Support, Driver Coaching en Messaging. Chauffeurs beschikken hiermee over up-to-date informatie zodat ze controle kunnen houden en de juiste beslissingen kunnen nemen. Daarnaast kunnen zij informatie over rijprestaties en brandstofverbruik inzien en verbeterpunten herkennen.

“Bij het ontwerp van het nieuwe systeem hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt voor chauffeurs om te navigeren en hun opdrachten uit te voeren”, zegt Anders Edenholm. “Omdat Dynafleet OnBoard en Navigation zijn geïntegreerd, kunnen chauffeurs berichten ontvangen met GPS-coördinaten en start de navigatie naar hun volgende opdracht in enkele seconden. De chauffeur heeft vaker de handen aan het stuur en de ogen gericht op de weg, en kan daardoor veiliger en productiever werken.”

Het nieuwe systeem geeft toegang tot verschillende mediaservices zoals Spotify, Deezer en TuneIn, maar ook DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Voor spraakbesturing is er ook een push-to-talk-knop op het stuur.

Het nieuwe geïntegreerde systeem voor services en infotainment is beschikbaar voor een nieuwe Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer