VIDEO - Waberer’s test Tesla Semi • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Waberer’s test Tesla Semi

Een delegatie van de Hongaarse logistiek dienstverlener Waberer’s heeft een dienstreis naar de Verenigde Staten gemaakt om daar strategische partnerships met Amazon, Paccar en Tesla te onderzoeken. Waberer’s wil graag innoveren en maakte alvast een eerste rit in de Tesla Semi.

Veel Europese transportbedrijven hebben al interesse getoond in de Tesla Semi en plaatsten direct orders. Waberer’s heeft echter tijdens het gesprek op het Tesla hoofdkantoor in Fremont  voorgesteld als proeftuin te dienen voor de Tesla Semi in Europa. Waberer’s CEO Ferenc Lajkó kon ter plekke al een eerste testrit maken met de Semi.

De Waberer’s delegatie ging ook aan tafel met vertegenwoordigers van Paccar. Zoals bekend is dat concern met DAF Trucks een van de belangrijkste toeleveranciers van Waberer’s. Met Paccar werd gesproken over het testen van elektrische en autonome voertuigen.

Bij Amazon werd er gesproken met managementleden Susan Pointer en Dave Bozeman over strategische samenwerking en de praktische toepassing van innovaties rond smart warehousing, alternatief aangedreven en autonome voertuigen, digitalisatie en de voordelen van geautomatiseerde systemen.

‘Waberer’s streeft naar continue innovatie en we grijpen elke mogelijkheid aan om deel te nemen aan de R & D- en innovatieprogramma’s van onze partners. Elektrische en automatisch bestuurbare vrachtwagenontwikkelingen kunnen de milieu-impact van het wegvervoer aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd een gunstig effect op de kosten hebben. We zien een grote kans in ontwikkelingen met betrekking tot de logistieke infrastructuur. Sterker nog, we hebben verschillende digitale innovaties effectief geïmplementeerd in onze activiteiten”, aldus Lajkó.

De vertegenwoordigers van Waberer’s bezochten de drie topinnovatiebedrijven als deel van een zakelijke delegatie onder leiding van de Hongaarse minister van Financiën Mihály Varga.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer