Volop noviteiten bij Autec-VLT • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volop noviteiten bij Autec-VLT

Tijdens Transport Compleet in Gorinchem presenteert Autec-VLT op standB104 diverse noviteiten, onder meer de nieuwe versnellingsbakkrik, de nieuwste putkriks voor APK1 en de remmentestbank met asliftsysteem. Daarnaast zijn er mobiele hefkolommen werkend te zien en wordt de bezoeker geïnformeerd over nieuwe wetgevingen op het gebied van APK1.

De vernieuwde Autec versnellingsbakkrik zal voor het eerst publiekelijk getoond worden op Transport Compleet. Waar de APK-keurmeester of monteur voorheen één hand kwijt was om de versnellingsbakkrik te bedienen, is dit nu te doen met de voet. Door middel van eenvoudige voetbediening kan men zodoende twee handen vrij houden om de transmissie te positioneren.

De nieuwste soort APK putkriks van Autec hebben een hefvermogen van maximaal 30 ton. Ze zijn zeer snel in gebruik en leverbaar met maatwerk afgestemd op de gebruikersvoorkeuren. De putkriks zijn zowel verkrijgbaar in een hangend model als in een vloer verrijdbaar model.

Ook is er op de stand een remmentestbank te zien voor vrachtwagens die voorzien is van een volledig geïntegreerd asliftsysteem. Hierdoor wordt de as gelift en asgewicht gesimuleerd. Zo kan een volledige remmentest op een drie-assig voertuig uitgevoerd worden in 6-7 minuten. Het onderscheidende aspect van deze remmentestbanken is dat de laagste Total Cost of Ownership behaald wordt.

Op de stand van Autec-VLT zullen ook de nieuwste set mobiele hefkolommen werkend te zien zijn. Door middel van deze mobiele hefkolommen is de werkplaats zeer flexibel te maken. In plaats van het hebben van een vaste hefbrug die gemonteerd is in of op de grond, kunnen deze hefkolommen weggereden worden. Zo wordt de oppervlakte van de werkplaats optimaal benut. Naast vrachtwagens kunnen ook trailers eenvoudig geheven worden door middel van traverse en kingpin support.

Om voorbereid te zijn op de nieuwe APK 1 wetgeving, die de komende jaren ingaat, is het van belang om een kwalitatief goede spelingsdetector in de werkplaats te hebben liggen; welke tevens aan de eisen voldoet. De nieuwe wetgeving stelt eisen aan de bewegingssnelheid, de bewegingsmogelijkheden en de controlepositie bij bediening.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer