VVN: ‘Trucks moeten schoolroutes mijden’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VVN: ‘Trucks moeten schoolroutes mijden’

Nu de scholen weer beginnen moeten transportbedrijven en hun chauffeurs proberen schoolroutes te mijden, vindt Veilig Verkeer Nederland. In de eerste weken van het schooljaar zouden elk jaar tientallen ongevallen met kinderen gebeuren, met name met brugklassers.

Dat laat VVN weten in het AD. “Trucks kunnen misschien best een kwartier eerder of later gaan rijden of een andere weg nemen”, stelt woordvoerder Rob Stomphorst.

Ook verzekeraar TVM is van mening dat schoolroutes mijden zin heeft. “We hebben het idee om een app te ontwikkelen die chauffeurs automatisch omleidt als ze bijvoorbeeld om half negen bij een schoolroute komen”, verklaart woordvoerder Frank Woestenburg.

Een bekend probleem is congestie rond scholen omdat ouders kinderen met de auto naar school brengen. Vervoer per fiets heeft dan de voorkeur, zegt VVN. Misschien is het zaak in plaats van trucks te vragen schoolroutes te vermijden ook zaak ouders te stimuleren hun kinderen veilig per fiets aan het verkeer deel te nemen. Diverse scholen bieden, mede namens VVN, dode-hoektrainingen aan voor jonge fietsers.

Bron: AD

 

Eén reactie op “VVN: ‘Trucks moeten schoolroutes mijden’

  • Marius van der Valk

    Veiligheid rondscholen kan alleen verbeterd worden indien alle partijen, dus scholen, ouders, gemeenten en transportbranche samen werken. Juist bij scholen is het een uitgelezen mogelijkheid om van alle partijen inzet hierbij te vragen. Het alleen laten omrijden van trucks zal het probleem bij scholen wellicht weghalen, het wordt op andere wegen weer drukker en daarmee gevaarlijker.
    De campagne “Veilig op Weg” zal zich ook op ouders moeten richten die nu massaal op het laatste moment met de auto de kinderen op school brengen. Dit kan anders.
    Ook de inrichting van de wegen, verplichte rijrichtingen, in- en uitstapplaatsen inrichten leidt tot verbetering.
    “Samen” is weer het toverwoord…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer